ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χίος Ξεσηκωμός των κατοίκων δεν επέτρεψαν σε πλοίο που μετέφερε μηχανήματα για την κατασκευή νέας δομής προσφύγων!

1 min read

Κάτοικοι και αυτοδιοικητικοί δεν του επέτρεψαν να δέσει στο λιμάνι

Δύο στα δύο για τους κάτοικους και τους αυτοδιοικητικούς της Χίου που ήρθαν αντιμέτωποι με τις απόπειρες οχηματαγωγού πλοίου να ξεφορτώσει τα μηχανήματα που μετέφερε, τα οποία και προορίζονται για την κατασκευή της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής προσφύγων στο νησί.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες κατάφεραν να αποτρέψουν το πλοίο που μετέφερε μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας για το συγκεκριμένο έργο από το να δέσει στο λιμάνι, καθώς κατέλαβαν το χώρο του λιμανιού.

Το ίδιο, εξάλλου, είχε συμβεί και στο λιμάνι των Mεστών τα χαράματα, όταν και πάλι απετράπη η αποβίβαση των εν λόγω μηχανημάτων από το συγκεντρωμένο πλήθος.

https://www.youtube.com/watch?v=kuEqKJ1Z2yE

Σημειώνεται πως τόσο στο λιμάνι της Χίου, όσο και στο λιμάνι των Μεστών υπήρχε μικρή δύναμη με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου καθώς, και τα στελέχη του τοπικού Λιμενικού Σταθμού.

Σειρά των κατοίκων της Μυτιλήνης τώρα

Πλέον το πλοίο, που δεν είναι ναυλωμένο αποκλειστικά για τη μεταφορά των μηχανημάτων, αλλά μεταφέρει και άλλα εμπορεύματα, ξεκίνησε για το λιμάνι της Μυτιλήνης. Δεδομένης, όμως, της απόφασης για κατασκευή νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής και στη Λέσβο, με ανάδοχο την ίδια εταιρεία, ξεκίνησε νέα κινητοποίηση ώστε να μη δέσει το πλοίο ούτε στη Μυτιλήνη.

Ήδη το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κάλεσε σε συγκέντρωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά «οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων κέντρων φυλακών δεν θα περάσουν. Οι τοπικές κοινωνίες τόσο της Λέσβου όσο και της Χίου έχουν ήδη αποφανθεί: καμιά δομή, ούτε κλειστή, ούτε ανοιχτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.