Χίος: Ιερείς έκλεψαν λείψανο μάρτυρα της Σφαγής της Χίου

Newskamatero

Ένα κρανίο που εικάζεται ότι ανήκει σε παιδί μάρτυρα κατά τη Σφαγή της Χίου από τους Οθωμανούς το 1822 έκλεψαν ιερείς μεταφέροντας το στην ‘Ανδρο.

Όπως έγινε γνωστό δυο ιερείς, επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά προκειμένου να προσκυνήσουν. Μεταξύ των άλλων στο Μοναστήρι, επισκεφθήκαν και τον ιδιαίτερο χώρο όπου φυλάσσονται λείψανα μεγάλου αριθμού Χιωτών που μαρτύρησαν κατά τη μεγάλη σφαγή της Χίου από τους Οθωμανούς κατά τη μεγάλη σφαγή του 1822.

Στη συνέχεια, όπως διαπιστώθηκε από την ηγουμένη είχε αφαιρεθεί ένα από τα κρανία που εικάζεται ότι ανήκει σε παιδί μάρτυρα και το οποίο εκτίθετο εκτός της προθήκης. Η Αστυνομία που κινητοποιήθηκε αμέσως εντόπισε τους δυο ιερείς αλλά και το κλεμμένο λείψανο στην ‘Ανδρο. Για την όλη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Πηγή: AΠΕ/ΜΠΕ

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Next Post

Ας μην ξεχνάμε! Βίντεο που «καίει» τον Τσίπρα

Βίντεο που «καίει» τον Τσίπρα Πολλές φορές δημοσιεύουμε βίντεο με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα την εποχή που προσπαθούσε να ανέβει στην εξουσία. Ως αντιπολίτευση έλεγε όσα ήθελε να ακούσει ο λαός, γνωρίζοντας καλά να ρίχνει το δόλωμα για ψήφους. Μόνο που όταν έγινε πρωθυπουργός, ξέχασε τα όσα δήλωνε… Ευτυχώς τα […]