Κυ. Νοέ 29th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χιλιάδες γερμανικές εταιρείες μεταναστεύουν για χάριν του Τραμπ

1 min read

Θορυβημένο το Βερολίνο καθώς βλέπει να «φεύγουν» πολλές γερμανικές εταιρείες μετά τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις

Σχεδόν 5.000 γερμανικές επιχειρήσεις θα επηρεάσει η φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, τα οποία επικαλείται το περιοδικό «Der Spiegel» στην ηλεκτρονική του έκδοση. Όπως αναφέρει το περιοδικό, το Βερολίνο εμφανίζεται θορυβημένο, καθώς γερμανικές εταιρείες με παραρτήματα στις ΗΠΑ αναμένεται να ενισχύσουν τη δραστηριότητα τους εκεί, περιορίζοντάς την αντίστοιχα από τη Γερμανία.

Η μείωση του φόρου νομικών προσώπων από το 31% στο 21% και άλλα κίνητρα που δίνει πλέον η νομοθεσία αναμένεται, σύμφωνα με τους ειδικούς του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, να οδηγήσουν πολλές γερμανικές επιχειρήσεις στη μεταφορά του κύριου όγκου τής παραγωγής τους στις ΗΠΑ. «Μέσω της φορολογικής μεταρρύθμισης οι επενδύσεις από τη Γερμανία προς τις ΗΠΑ θα αυξηθούν πολύ περισσότερο από ό,τι οι αμερικανικές επενδύσεις στη Γερμανία», δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών σε απάντησή του σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσαν οι Πράσινοι. Σε προηγούμενη αντίστοιχη ερώτηση των Φιλελεύθερων (FDP) το υπουργείο Οικονομικών είχε περιοριστεί να απαντήσει ότι η φορολογική μεταρρύθμιση ήταν «μόνο ένα από τα περισσότερα αποφασιστικά στοιχεία» που θα καθόριζαν την όποια επίδραση της αμερικανικής πολιτικής στις γερμανικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το περιοδικό, η απογραφή του 2015 κάνει λόγο για 4.762 εταιρείες οι οποίες διατηρούν στις ΗΠΑ είτε θυγατρικές είτε παραρτήματα, με ποσό ισολογισμού στα 532 δισεκατομμύρια ευρώ. Ιδιαίτερα δυναμικός είναι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, με πολλά αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη να κατασκευάζονται σε γερμανικά εργοστάσια στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.