ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεσπά ο πατέρας του 12χρονου που ήθελαν να διώξουν οι συμμαθητές του

1 min read

Ï Õðïõñãüò Ðáéäåßáò Êþóôáò Ãáâñüãëïõ óôïí áãéáóìü ãéá ôçí Ýíáñîç ôçò íÝáò ó÷ïëéêÞò ÷ñïíéÜò óôï 1ï ÅÐÁË Áãßùí Áíáñãýñùí (Óçôåßáò 4 & ÊáæáíôæÜêç) (Eurokinissi / ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Την τιμωρία όλων όσων κόλλησαν τη «ρετσινιά» στο παιδί του ζητά ο πατέρας του 12χρονου μαθητή με σύνδρομο Άσπεργκερ στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, του οποίου την απομάκρυνση ζητούν συμμαθητές του, καταγγέλλοντας βίαια συμπεριφορά εκ μέρους του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του 12χρονου έκανε λόγο για «αήθη συκοφαντική δυσφήμηση με διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες που διασύρουν και το παιδί και την οικογένεια».

«Μας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα, πολύ περισσότερο στο παιδί που δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε και βάζει σε κίνδυνο και την ασφάλειά του ακόμη, γιατί η απόρριψη αυτή με αυτόν τον βίαιο τρόπο είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντέξει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πατέρας του 12χρονου κατήγγειλε ακόμα πως η διεύθυνση του σχολείου, από την πρώτη στιγμή που συμμαθητές του ζήτησαν την απομάκρυνσή του, έκανε το παιδί του να αισθάνεται παρείσακτος. «Τον αντιμετώπισε σαν αλήτη, σαν παιδί με παραβατική συμπεριφορά από την πρώτη ώρα, τον οποίο ήθελε να τον διώξει για να έχει ένα καθαρό σχολείο, να μην είναι μπελάς για την ίδια και το σχολείο της και το κατεδίωξε, στήνοντάς τον στο απόσπασμα των ωριαίων αποβολών», υποστήριξε.

Ο ίδιος ανέφερε πως «το παιδί προσπαθεί να πάει σχολείο, πήγαμε χθες και προχθές, είναι πολύ κακό το κλίμα, δέχεται bullying από συμμαθητές του, δεν μπορεί να μείνει, φεύγει, είναι θυμωμένος, γιατί έχει ακούσει πολλά».

Για το θέμα έχει παρέμβει από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Παράλληλα, ο πατέρας του παιδιού έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.