ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ξεσκονίζουν» τον Φουρθιώτη – Στο επίκεντρο το οικονομικό και φορολογικό προφίλ του

1 min read

Φουρθιώτης: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι τρεις εισαγγελικές έρευνες που έχουν ανοίξει εις βάρος του, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να «ξεσκονίζουν» τόσο το οικονομικό και φορολογικό προφίλ του παρουσιαστή όσο και την υπόθεση της πλαστής δημοσιογραφικής ταυτότητας που φέρεται να χρησιμοποιούσε.

  • Μάλιστα, η τελευταία υπόθεση «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς από τον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο που χειρίζεται τη δικογραφία. Εχουν ήδη σταλεί ερωτήματα σε υπηρεσίες και υπουργεία προκειμένου να γίνει γνωστή η έκταση της χρήσης της πλαστής ταυτότητας, ενώ μόλις ληφθούν οι απαντήσεις, αναμένεται στο επόμενο άμεσο χρονικό διάστημα να κληθεί για να καταθέσει και ο παρουσιαστής προκειμένου ο εισαγγελέας να καταλήξει σχετικά με την άσκηση δίωξης εις βάρος του ή μη.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία ζήτησε να διερευνηθεί η προσπάθεια του Μένιου Φουρθιώτη να εμφανιστεί ως δημοσιογράφος, χρησιμοποιώντας -όπως καταγγέλλεται- πλαστή ταυτότητα της Ενωσης Συντακτών, αλλά και πλαστό δελτίο διαπίστευσης με το οποίο μπορούσε να περνάει ανενόχλητος στα υπουργεία. Στην ίδια δικογραφία έχει συσχετισθεί και ο φάκελος που έφτασε στην Εισαγγελία από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία ωστόσο ουδέποτε του χορηγήθηκε.

Συνοδεία μπράβων

Εις βάρος του 36χρονου παρουσιαστή έχει ανοίξει και δεύτερη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία αφορά στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και σχηματίστηκε έπειτα από αναφορά που έγινε από το υπουργείο Εργασίας. Η υπόθεση προέκυψε μετά τη δημόσια καταγγελία του Γιάννη Βρούτση, ο οποίος περιέγραψε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη του παρουσιαστή στο υπουργείο Εργασίας συνοδεία… μπράβων!

  • Η υπόθεση ανατέθηκε στην εισαγγελέα Χάιδω Ζουγρή και η προανάκριση διενεργείται ήδη από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Αυτήν τη στιγμή εξετάζεται το μέγεθος των ποσών που εισέπραξε μέσω προγραμμάτων από το αρμόδιο υπουργείο ο παρουσιαστής για να στοιχειοθετηθεί και το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να καλούνται υπάλληλοι και στελέχη του υπουργείου που ήταν παρόντες στο περιστατικό, αλλά και ο ίδιος ο πρώην υπουργός προκειμένου να καταθέσει πλέον και επίσημα όσα συνέβησαν. «Είμαι έξω φρενών µε αυτόν τον τύπο. Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε µε μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», είχε δηλώσει ο κ. Βρούτσης.

Αδικήματα

Στο… μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκεται σειρά οικονομικών υποθέσεων με κεντρικό πρόσωπο τον 36χρονο παρουσιαστή και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ερευνάται αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης. Η συγκεκριμένη έρευνα προκλήθηκε έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς, Χρήστου Μπαρδάκη, ενώ έχει ήδη ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές να εξετάσουν όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα του φορολογικού προφίλ του Μένιου Φουρθιώτη, προκειμένου τα στοιχεία να διαβιβαστούν προς επεξεργασία και αποτίμηση στον εισαγγελικό λειτουργό.

  • Δήλωσε στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μισθό 56.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, φαίνεται πως για το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου ο παρουσιαστής κατάφερε να λάβει περίπου 60.000 ευρώ επιδότηση από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μαζί με δύο συνεργάτες του μέσω δύο εταιριών με την επωνυμία Ρroduction Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και Ρarty Fm Ανώνυμη Ραδιοφωνική Εταιρία. Η ίδια πηγή σημειώνει ότι ο παρουσιαστής δήλωσε στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ μισθό 56.000 ευρώ σε καθεμία από τις δύο εταιρίες, με αποτέλεσμα οι συνολικές αποδοχές του για δύο μήνες να εμφανίζονται στις 224.000 ευρώ.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και δύο συνεργάτες του, οι οποίοι εντάχθηκαν στο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για την εργασία τους στην τηλεόραση, με ονομαστικό μισθό επίσης 56.000 ευρώ, ενώ τον προηγούμενο ακριβώς μήνα ο μισθός των συγκεκριμένων εργαζομένων ήταν 1.300 ευρώ μικτά. Συνολικά, ο Μένιος Φουρθιώτης έλαβε από το πρόγραμμα 7.800 για κάθε εργασία του ανά μήνα φτάνοντας τις 31.200 ευρώ, ενώ άλλα τόσα έλαβαν συνολικά οι δύο συνεργάτες του, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην τσέπη του παρουσιαστή 62.400 ευρώ.

Ωστόσο, φαίνεται πως μόλις είδε ότι το κόλπο πιάνει, ο κ. Φουρθιώτης φέρεται να δήλωσε μισθό 85.000 ευρώ μικτά τον Νοέμβριο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία θα διερευνήσει αν οι εταιρίες είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες και αν υπάρχει κάτι άλλο «ύποπτο» πίσω από την ένταξή τους στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.