ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεσηκωμός στη Μαγνησία για την μετεγκατάσταση στρατοπέδου…Ετοιμάζουν Κάθοδο στην Αθήνα

1 min read

διαίτερα επικριτικός με τους τοπικούς φορείς, εμφανίστηκε σήμερα μιλώντας στο «Ράδιο Ακρόαμα» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος, αναφορικά στην υπόθεση της μετεγκατάστασης του Στρατοπέδου Γεωργούλα.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος για τις οικονομικές επιπτώσεις της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας, την ερχόμενη Τετάρτη 10 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου σημείωσε ότι σε αυτήν θα παραστούν και στρατιωτικοί εν αποστρατεία που θα ενημερώσουν σχετικά για το θέμα.

Όταν ρωτήθηκε αν έχουν κληθεί στην εκδήλωση ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και οι τοπικοί βουλευτές, ο κ. Οντόπουλος…άστραψε και βρόντηξε: «Δεν καταλαβαίνω…θέλουν ειδική πρόσκληση;» αναρωτήθηκε.

Όταν το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, όταν έχει ξεσηκωθεί όλη η Νέα Ιωνία, περιμένουν τι; Πρόσκληση; Με το θέμα ασχολείται ο Εμπορικός Σύλλογος, ενώ κανονικά θα έπρεπε να βγουν μπροστά οι τοπικοί φορείς, γιατί πρόκειται για ένα θέμα που αφορά συνολικά την πόλη. Ελπίζω, έστω κι έτσι να ασχοληθούν με το θέμα και να παραστούν στην εκδήλωση»…
Ετοιμάζουν κάθοδο στην Αθήνα
Ο κ. Οντόπουλος μάλιστα τόνισε ότι σε περίπτωση που και πάλι δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη, μετά την εκδήλωση, το επόμενο βήμα θα είναι η κάθοδος στην Αθήνα
«Θέλουμε να μας κοιτούν στα μάτια, όταν θα μας πουν ότι φεύγει το στρατόπεδο Γεωργούλα από την πόλη μας», κατέληξε ο κ. Οντόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από 1,5 περίπου μήνα τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, όσο και συνδικαλιστικοί και παραγωγικοί φορείς της περιοχής, όπως το ΕΚΒ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, οι δύο Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μαγνησίας, αλλά και το ΤΕΕ Μαγνησίας είπε αποστείλει τόσο στο γραφείο του πρωθυπουργού, όσο και στα εμπλεκόμενα με την υπόθεση Υπουργεία επιστολή με την οποία περιέγραφαν την οικονομική ζημία που θα υποστεί η περιοχή στο ενδεχόμενο της μετεγκατάστασης της Ταξιαρχίας από το Στρατόπεδο Γεωργούλα.

«Σιγή ασυρμάτου» από τους κυβερνητικούς βουλευτές για το θέμα

Στην επιστολή που έφερε την υπογραφή όλων των παραπάνω φορέων ζητούνταν να ενημερωθούν συγκεκριμένα για τα ισοδύναμα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, ώστε η τοπική οικονομία να μην ζημιώνεται 20 εκατ. ευρώ ετησίως –όπως υπολογίζονται τα έσοδα από τη λειτουργία του Στρατοπέδου-, είτε να υπάρξει άρση της απόφασης για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έλαβε καμία απάντηση και από κανέναν, έστω και υπηρεσιακό παράγοντα, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε στις ραδιοφωνικές του δηλώσεις «ούτε τηλέφωνο δεν χτύπησε ούτε από τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές για το θέμα…»
Ε.Θ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.