ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεσάλωσαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο: 113 παραβιάσεις και 6 εμπλοκές!

1 min read

Μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει με την Τουρκία να μην σταματά να προκαλεί ελπίζοντας (;) σε κάποιο «θερμό» επεισόδιο, με την αεροπορία της γείτονος να προχωρά σε συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σήμερα Τρίτη 15/11 από την τουρκική πολεμική αεροπορία σημειώθηκε νέο κρεσέντο προκλητικότητας πάνω από το Αιγαίο, καθώς 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) πραγματοποίησαν συνολικά 113 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις η δραστηριότητά τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Από τις 113 παραβιάσεις, οι 39 έγιναν από τα F-16 και οι υπόλοιπες 74 από τα UAV, με τη μία εξ αυτών να είναι η υπέρπτηση που πραγματοποίησε ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Κίναρο. Συγκεκριμένα, τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξαν στις 10:26 πάνω από την Κίναρο στα 33.000 πόδια.

Τα τουρκικά F-16 και UAV πραγματοποίησαν, επίσης, 15 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο σημειώθηκε την ώρα που η τουρκική προεδρία πανηγύριζε για τη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν και τις διαβεβαιώσεις ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.