ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Κιβωτό του Κόσμου; Ξεκινά έρευνα

1 min read

Την αντίδραση του προέδρου της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές ΔραστηριότητεςΧαράλαμπου Βουρλιώτη προκάλεσαν δημοσιεύματα που αφορούν τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ΜΚΟ είχε έσοδα περίπου 5.000.000 ευρώ τον χρόνο, από τα οποία το πλεόνασμα ήταν 500.000-1.000.000 ευρώ. 

Μετά από τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ακολούθησαν νέες που αφορούν την διαχείριση των χρηματικών ποσών, των χορηγήσεων και των δωρεών που λάμβανε η οργάνωση.

Αυτές οι καταγγελίες προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Βουρλιώτη, ο οποίος διέταξε εντολή να συγκεντρωθούν όλα τα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού.

Η Αρχή για την Καταπολέμηση Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες θα προχωρήσει σε οικονομικό έλεγχο της ΜΚΟ, προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων αδικημάτων όπως η απάτη και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Έγγραφο «καίει» τον πατέρα Αντώνιο που δήλωνε ανήξερος για τις καταγγελίες

Εξοργισμένος και αγανακτισμένος δήλωνε πριν μερικές ημέρες ο πατήρ Αντώνιος, όταν βγήκαν στο φως οι καταγγελίες για ξυλοδαρμό, βασανιστήρια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις, μέσα στην Κιβωτό του Κόσμου, από παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές.

Ο ίδιος δήλωνε ότι έπεφτε από τα σύννεφα, ότι πρώτη φορά άκουγε κάτι τέτοιο και ότι δεν μπορούσε να σκεφτεί κάποιον που θα έκανε τέτοια καταγγελία: «Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Δεν πηγαίνει το μυαλό μου σε κάποιον. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα» δήλωνε στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο, ένα έγγραφο-ντοκουμέντο «καίει» τον ιδρυτή της ΜΚΟ, καθώς πρόκειται για επιστολή που εστάλη στον γενικό διευθυντή όλων των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου» και ενημέρωνε για περιστατικά κακοποίησης.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αταίριαστοι» ήταν 12 Αυγούστου όταν την συγκεκριμένη επιστολή υπέγραψαν και απέστειλαν στον διευθυντή οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο. Οι εργαζόμενοι ενημέρωναν ότι υπάρχει σοβαρότατη καταγγελία για άσκηση σωματικής βίας από συγκεκριμένο υπάλληλο στη δομή και καλούσαν τον γενικό διευθυντή να διερευνήσει άμεσα το περιστατικό. Επιπλέον, καλούσαν τον διευθυντή να ενημερώσει τον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να απομακρυνθεί ο υπάλληλος από την δομή.

Είναι δυνατόν ο ίδιος να μην είχε ενημερωθεί για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.