ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξένοι αναλυτές προεξοφλούν νίκη της χώρας μας: ”Η Ελληνική ΠΑ μπορεί εξαφανίσει την Τουρκική”

1 min read

Πολλά τα προβλήματα για την Τουρκία”

Πλέον όλοι παραδέχονται σε όλο τον κόσμο ότι η Ελληνική ΠΑ είναι ανώτερη της τουρκικής. Είναι ξεκάθαρο πως τα ”γαλάζια φτερά” έχουν τον σεβασμό και τον φόβο όλων. 

Μέχρι και οι Τούρκοι παραδέχθηκαν την αλήθεια. Όπως είχε αναφέρει πρώτο το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα, ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α., Erdoğan Karakuş, μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Turk είχε πει τα εξής: 


Μην παίρνετε καθόλου στα αψήφιστα την Ελλάδα. Και σήμερα η αεροπορία της Ελλάδας διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης. Επαναλαμβάνω. Μπορεί να επιτεθεί στην Τουρκία και μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό”.

Μάλιστα, ο απόστρατος αξιωματικός πρόσθεσε ότι η ακτίνα δράσης της ελληνικής Π.Α. μπορεί να φτάσει βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα, έως την Άγκυρα και τη Σεβάστεια.
 

Αργότερα, ο Τούρκος αντιπτέραρχος Karakuş προσέθεσε στο Twitter:

Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη μπορούν να έρθουν στην Άγκυρα και να χτυπήσουν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας μας”. 

Τι αναφέρει ξένος αρθογράφος 

Η Ελληνική ΠΑ θα μπορούσε να εξαφανίσει την τουρκική”, αναφέρει ο γνωστός αναλυτής Paul Iddon.

Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν παρόμοιο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών, αλλά η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει μαχητικά  τελευταίας γενιάς.

Η Ελλάδα πρόσφατα ανέθεσε στη Lockheed Martin τον εκσυγχρονισμό των F-16. Η αναβάθμιση στην κατηγορία Viper θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2027.

Εάν η Τουρκία δεν αναλάβει δράση, η αεροπορική της δύναμη θα χάσει έδαφος και ενδέχεται να αναγκαστεί να υιοθετήσει ένα πιο αμυντικό δόγμα ενόψει ενός ενδεχόμενου πολέμου με την Ελλάδα.

Η φθηνότερη και η πιο αποτελεσματική στρατηγική για την Τουρκία θα ήταν να επικεντρωθεί στην αναβάθμιση των F-16 της. 

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει αναπτύξει εθνικά συστήματα επικοινωνίας και πρόσθετες τεχνολογίες, που έχουν ήδη ενσωματωθεί στα F-16 της χώρας.

Ωστόσο, εάν η Τουρκία στραφεί στη Ρωσία θα αντιμετωπίσει επιπλέον δυσκολίες.

Πρώτον, οι πιλότοι και οι ομάδες συντήρησης θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα νέα συστήματα. 

Ακόμα κι αν η Τουρκία σκοπεύει να αναπτύξει νέα εγχώρια συστήματα για τα ρωσικά αεροσκάφη, η Άγκυρα θα πρέπει να ζητήσει άδεια από τους Ρώσους για πρόσβαση στους πηγαίους κωδικούς για την παραγωγή τεχνολογιών. Αυτό δεν είναι εύκολο έργο και απαιτεί χρόνο και απαιτεί τεράστιο προϋπολογισμό.” 

Πηγή pentapostagma

Δημοσίευση στα Social Media