ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ξεκλειδώνουν» τις θυρίδες όσων οφείλουν σε Εφορία και Ταμεία

1 min read

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται θα προβλέπει το άνοιγμα χωρίς προειδοποίηση και τη δέσμευση του περιεχομένου τραπεζικών θυρίδων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το άνοιγμα της θυρίδας μπορεί να γίνεται στα πρότυπα του ηλεκτρονικού κατασχετηρίου που εκδίδεται απροειδοποίητα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το αυτόματο άνοιγμα των θυρίδων για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη έχει ζητηθεί σχετική γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν νομικά εμπόδια που μπορεί να δυσκολεύουν ή να καθιστούν ανέφικτους τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που έχουν στόχο να «μπλοκάρουν» όσους από τους οφειλέτες του Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους και δεν το κάνουν επιλέγοντας να διατηρούν σε θυρίδες καταθέσεις, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες περιμένουν τη σχετική γνωμοδότηση προκειμένου να καθορίσουν επακριβώς το ύψος της οφειλής πάνω από την οποία θα γίνεται άνοιγμα λογαριασμού άμεσα σε συνεργασία με τις τράπεζες, χωρίς καμία άλλη μεσολάβηση, καθώς δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.