ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξεκίνησε το συνέδριο της ντροπής για τον Αλή Πασά – Επίθεση σε όσους αντιδρούν στο αίσχος!

1 min read

«Έχουν ακουστεί σημεία και τέρατα από ανθρώπους που αμφιβάλλω αν έχουν διαβάσει επιγραμματικά για τα γεγονότα της εποχής»

Ξεκίνησε το συνέδριο στα Γιάννενα που είναι αφιερωμένο στον Αλή Πασά και την εποχή του και εντάσσεται στους εορτασμούς για τα… 200 χρόνια από την Εθνεγερσία! Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ιωαννιτών, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται το Σάββατο και ολοκληρώνονται την Κυριακή με επίσκεψη στο Νησί.

Στην έναρξη του συνεδρίου ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, τίμησε με μετάλλιο τον πρώην δήμαρχο της πόλης, Τάσο ΠαπασταύροΟ πρώην δήμαρχος λοιπόν υπεραμύνθηκε του συνεδρίου και έκανε επίθεση σε όσους αντιδρούν!

«Τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλη συζήτηση για τη σκοπιμότητα του συνεδρίου. Έχουν ακουστεί σημεία και τέρατα από ανθρώπους που αμφιβάλλω αν έχουν διαβάσει επιγραμματικά για τα γεγονότα της εποχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο του Αλή Πασά και στις εικασίες περί του θησαυρού του, ενώ σημείωσε ότι ο Αλή Πασάς άθελά του βοήθησε τα μέγιστα την Ελληνική Επανάσταση, καθώς μεγάλος όγκος του Οθωμανικού στρατού είχε μεταφερθεί στα Γιάννενα κάτι που συνέβαλε στην κήρυξη της Επανάστασης! Να τον τιμάμε τότε, μαζί με τους Ήρωες του ’21!

Από πλευράς του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι στόχος του συνεδρίου είναι να φωτίσει τις πτυχές μιας ολόκληρης ιστορικής περιόδου για την Ήπειρο και την πόλη μέσα από την επιστημονική έρευνα. Και ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή και τους ομιλητές.

Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σημείωσε ότι στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη μίας ολόκληρης ιστορικής περιόδου, πριν από την Επανάσταση, αλλά και για να τιμηθεί η Ελληνική Επανάσταση.

Σε απολογητικό ύφος ο διαδικτυακός χαιρετισμός του Βασίλη Παναγιωτόπουλου, Ομότιμου Διευθυντή Ερευνών Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών/ΕΙΕ, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου: «Η ιστορία του Αλή Πασά, των Ιωαννίνων και της Ηπείρου είναι δύσκολη και καλούμαστε επιστημονικά να την διαχειριστούμε. Εμείς δεν υμνούμε κανέναν, ερευνούμε». Και υπογράμμισε ότι η εποχή αυτή αποτελεί τμήμα της ελληνικής ιστορίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.