ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξέφυγε ο Ακάρ: O κατοχικός στρατός δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από την Κύπρο!

1 min read

Περιοδεία σε στρατιωτικές μονάδες στα Κατεχόμενα και στην Αμμόχωστο πραγματοποίησε ο Χουλουσί Ακάρ, εκφράζοντας την υποστήριξή του στο Ψευδοκράτος να ανοίξει τα Βαρώσια και προκάλεσε πάλι με εμπρηστικές δηλώσεις όπως ότι «καλεί τους γείτονες της Τουρκίας να… μαζέψουν τα μυαλά τους», (γείτονες είναι η Ελλάδα και η Κύπρος) και υπονοώντας ότι ο τουρκικός κατοχικός Στρατός δεν πρόκειται να αποχωρήσει ποτέ γιατί είναι «εγγυήτρια δύναμη».

Αυτό επί του πρακτέου σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση για λύση στο Κυπριακό, καθώς, για να συμβεί αυτό, οι απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να καταργηθούν οι εγγυήσεις Τουρκίας, Ελλάδας και Βρετανίας και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί.

Την Πέμπτη 8/8, ευρισκόμενος στα Κατεχόμενα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε στείλει απειλητικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, «να μην δοκιμάσει κανένας την ισχύ μας, γιατί το τίμημα θα είναι μεγάλο».

«Οταν μιλάμε εμείς για ειρήνη, κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Όταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Για αυτό πρέπει οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα γεγονότα αντικειμενικά», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία στα ανοιχτά της Κύπρου.

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», ανέφερε ακόμη ο Ακάρ, που, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, επεσήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υιοθέτησε μια πιο αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα, βλέποντας τα μαθήματα από το παρελθόν».

«Ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους», ανέφερε Ακάρ, εν μέσω νέων διαβουλεύσεων για το Κυπριακό, τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής ισότητας και ασφάλειας για τους Τουρκοκύπριους.

Δημοσίευση στα Social Media