ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα: Μπαινοβγαίνουν μετανάστες στην Ειδομένη! Οι αστυνομικοί απασχολούνται με ελέγχους για covid-19

1 min read

Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα: Κραυγή αγωνίας από την κοινοτάρχη! Ανοίγουν σπίτια και πετάνε πέτρες στους ιδιοκτήτες

Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα: Αφύλακτη παραμένει τις τελευταίες ημέρες η περιοχή της Ειδομένης με τους κατοίκους να έρχονται αντιμέτωποι με μεταναστευτικές ροές και εγκληματικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thesstoday.gr, τα τρία περιπολικά που είχε στη διάθεσή της η κοινότητα, απασχολούνται πλέον για ελέγχους των περιοριστικών μέτρων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν απροστάτευτοι. Έχοντας φτάσει στα όριά τους, βλέπουν τους μετανάστες να κινούνται ανενόχλητοι στην Ειδομένη, η οποία έχει μετατραπεί ξανά σε «πύλη εξόδου» τώρα που ο καιρός είναι πιο ζεστός και η αστυνομία απασχολείται στους ελέγχους…. για τα μέτρα κατά της πανδημίας. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τη Δευτέρα σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών κοντά στην περιοχή όπου βρισκόταν ο καταυλισμός.

Καθημερινά, εκατοντάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στα Σκόπια με τους αστυνομικούς της Βόρειας Μακεδονίας να επαναπροώθούν στη χώρα μας όσους επιχειρούν να περάσουν παράνομα. Έτσι, το «πήγαινε – έλα» των αλλοδαπών είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, με τους περισσότερους μετανάστες να επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Κλοπές και εγκληματικότητα

Η Κοινοτάρχης, Ξανθούλα Σουπλή μίλησε για την τραγική κατάσταση στο ThessToday.gr: «Έχουμε πάλι πρόβλημα, ειδικά τώρα που δεν έχουμε και περιπολικά. Έρχονται στην Ειδομένη με τρένα και με τα πόδια και περιμένουν κρυμμένοι στα χωράφια την ευκαιρία για να διαβούν τον φράχτη. Πολλά από τα άτομα που βρίσκονται ήδη εδώ και μέρες στην περιοχή, έχουν ξεκινήσει να πεινάνε, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διαρκώς κλοπές. Ανοίγουν σπίτια, κάθονται στα αμπέλια και πετάνε πέτρες στους ιδιοκτήτες ενώ προσπαθούν να τρυπήσουν τον φράχτη για να περάσουν στο άλλο κράτος. Είμαστε αγροτική περιοχή κυρίως, οι άνθρωποι βγάζουν τα προς το ζην από τη γη τους και πλέον φοβούνται να τη σκαλίσουν», τόνισε η κοινοτάρχης και ταυτόχρονα υπογράμμισε την «ανεπαρκή αστυνομική δύναμη για την προστασία των κατοίκων».

Δεν αρκούν οι λιγοστοί της Frontex

Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρχαν τουλάχιστον 20-25 άτομα στο νεκροταφείο του χωριού, καθώς και στο αντλιοστάσιο. «Οι μόνοι που έχουν απομείνει για την ασφάλεια των συνόρων είναι τα λιγοστά μέλη της Frontex, αλλά όπως φαίνεται δεν αρκούν», σημείωσε η κα Σουπλή.

Οι μετανάστες ταξιδεύουν καθημερινά με τρένα από τη Θεσσαλονίκη, στα οποία επιβιβάζονται παράνομα και τρυπώνουν ανάμεσα στα βαγόνια, με κίνδυνο να σκοτωθούν, ενώ λίγο πριν η αμαξοστοιχία σταματήσει στην Ειδομένη, πηδούν και τρέχουν για να αποφύγουν να συλληφθούν. Άλλοι πάλι φτάνουν στα σύνορα με λεωφορεία, ταξί ακόμα και με τα πόδια προκειμένου να περάσουν σε κάποια χώρα της Β. Ευρώπης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.