ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ξεφεύγει» η κυβέρνηση με την πίεση για εμβολιασμό των νέων: «Να εμβολιαστούν για να ξαναζήσουν τη ζωή τους»!

1 min read

Το πακέτο «ελευθεριών», που αναμένεται να ανακοινώσει το κυβερνητικό επιτελείο έχει ένα στόχο όπως φαίνεται. Να πιέσει τους νέους να εμβολιαστούν μέσω της άσκησης ψυχολογικής πίεσης, ή εμβόλιο ή θα κάθεστε κλεισμένοι στα σπίτια σας!

«Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας» τόνισε, άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εν όψει των αυριανών ανακοινώσεων του υπουργείου Υγείας για τη χαλάρωση του πλαισίου προστασίας των μέτρων, για όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς, «αν δει κανείς τα αναλυτικά στοιχεία, καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση, απέχουμε πολύ -κυρίως σε ό,τι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αντιπαραβάλλοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα του φετινού Οκτωβρίου με τον Οκτώβριο του 2020 και έτσι πλέον στοχεύουν στην νεότητα και στον περιορισμό της χαράς/διασκέδασης.

«Η φιλοσοφία η οποία θέλουμε να ακολουθήσουμε είναι ότι από την στιγμή που τώρα έχουμε εμβόλιο θα πρέπει, τουλάχιστον στο πλαίσιο που έχει να κάνει με δραστηριότητες μόνο εμβολιασμένων, να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονικότητα» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Υγείας, εστιάζοντας -με την ανάκτηση της κανονικότητας- ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

«Κατά την άποψή μου, λοιπόν, όχι τιμωρητικά, το ξεκαθαρίζω, όταν θα δοθεί η δυνατότητα στους εμβολιασμένους εκεί που βρίσκονται μόνοι τους να έχουν πολλά περισσότερα προνόμια, θα αποτελέσει και αυτό ένα κίνητρο, ειδικά στις νεότερες ηλικίες 18-30 που θέλουν να βγουν έξω, να ξαναζήσουν τη ζωή τους, να δουν ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική, η βασική εναλλακτική την οποία έχουμε» κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Στα υπόλοιπα και βάσει των σχεδιασμών του κυβερνητικού επιτελείου εντάσσεται η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων σχεδόν στην προτεραία κατάσταση, αφού επίκειται να αρθούν οι περιορισμοί ως προς την αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικά μέτρα, αλλά και ως προς τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών, με την χρήση της μάσκας, ωστόσο, να παραμένει υποχρεωτική.

Κανονικά οι παρελάσεις

Επιπλέον, η μετάβαση σε ρυθμούς κανονικότητας για τους εμβολιασμένους πολίτες δεν εξαιρεί τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως φέτος η κατάσταση δεν είναι όπως ήταν πέρυσι, προσθέτοντας ότι «έχουμε το εμβόλιο και η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί». «Ο κόσμος δικαιούται, αξίζει και θα έχει μια κανονικότητα» σημείωσε ο ίδιος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.