ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χάθηκαν σχεδόν 30.000 θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο

1 min read

Σε 29.933 ανέρχονται οι απώλειες θέσεων εργασίας  τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας.

Το υπουργείο υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως «το ισοζύγιο προσλήψεων/απολύσεων για το μήνα Νοέμβριο 2020 του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ήταν αρνητικό, όπως συμβαίνει εξάλλου με όλους τους αντίστοιχους μήνες των προηγούμενων ετών» και ότι «η μισθωτή απασχόληση κατέγραψε και αυτόν τον μήνα περιορισμένες απώλειες σε βάθος 5ετίας, με −29.933 θέσεις εργασίας συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες των προηγούμενων ετών».

«Επίσης, για το μήνα Σεπτέμβριο 2020, τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 16,1%, παρουσιάζοντας μείωση −0,4% συγκριτικά με το 16,5% του Αυγούστου του 2020 και περαιτέρω μείωση −0,7% συγκριτικά με το 16,9% του Σεπτεμβρίου του 2019, γεγονός που αποτυπώνει ότι η σειρά των πολιτικών πρωτοβουλιών, που υλοποιήσαμε, έδρασαν ως ασπίδα προστασίας, συγκρατώντας την αυξητική τάση της ανεργίας.».

Ξενογιαννακοπούλου: «Το χειρότερο ενδεκάμηνο για την απασχόληση από το 2013»

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Π/Σ «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Νοέμβριο αποτυπώνουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, παρατηρεί η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και κάνει λόγο για «το χειρότερο ενδεκάμηνο για την απασχόληση από το 2013».

Αναλυτικά επισημαίνει, σχολιάζοντας τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ:

«- Καταγράφεται το μήνα Νοέμβριο μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 29.933 θέσεις εργασίας.
– Δημιουργήθηκαν φέτος 40.423 λιγότερες θέσεις εργασίας.
– Οι αναγγελίες προσλήψεων από την αρχή του χρόνου έως και τον Νοέμβριο ήσαν μειωμένες κατά 737.570 σε σχέση με το 2019!
– Το συνολικό ισοζύγιο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020 (90.887) όχι μόνο είναι δραματικά μειωμένο σε σχέση με το ισοζύγιο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2019 (131.310), αλλά είναι και το χειρότερο ισοζύγιο από το 2013!

Στη ζοφερή αυτή κοινωνική πραγματικότητα της κατάρρευσης της αγοράς εργασίας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με τις επιλογές της να τροφοδοτεί την ύφεση, την ανεργία, τα λουκέτα στην αγορά και την φτώχεια. Όχι μόνο αρνείται με ιδεοληψία να στηρίξει με τα αναγκαία μέτρα την πραγματική οικονομία, τους εργαζομένους και τους κοινωνικά ευάλωτους, αλλά απεργάζεται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, lockdown και κοινωνικής ανασφάλειας την περαιτέρω επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.