ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χάος στην Αττική από την διακοπή ρεύματος: Ακόμα ψάχνουν τις αιτίες

1 min read

Για περισσότερες από δύο ώρες το Λεκανοπέδιο παρέλυσε λόγω της διακοπής ρεύματος μετά από βραχυκύκλωμα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης του ΑΔΜΗΕ.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, τα φανάρια σε κεντρικούς άξονες δεν λειτουργούσαν προκαλώντας το απόλυτο χάος στην Αθήνα, ενώ τις ώρες της διακοπής και η γραμμή 2 του μετρό σταμάτησε να λειτουργεί.

Με τον ίδιο τον ΑΔΜΗΕ να χαρακτηρίζει το γεγονός ιδιαίτερα σπάνιο, διενεργείται έρευνα για τα ακριβή αίτια του τεχνικού προβλήματος, με το φορέα να ζητά επανειλημμένως συγγνώμη. «Η ακριβής αιτία που οδήγησε στην πτώση του αγωγού στους ζυγούς αποτελεί αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται έως το τέλος της εβδομάδας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Με τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου να κρίνονται χαμηλές, χθες στις 14.12 κατέβηκαν οι διακόπτες, αφήνοντας χωρίς ρεύμα μέχρι τις 16.20 κυρίως τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα, το Φάληρο, το Ελληνικό, την Αργυρούπολη, το Παγκράτι, την Αριστείδου, τα Βριλήσσια, το Μαρούσι και την Παλλήνη.

Ερωτήματα προκύπτουν για τη σωστή συντήρηση των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης, καθώς το χθεσινό blackout, χωρίς να υπάρχει καταγεγραμμένη υπερφόρτωση του συστήματος από αυξημένη κατανάλωση, δεν μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί.

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» δημιουργήθηκε στους δρόμους της Αθήνας, με την έλλειψη σηματοδότησης να συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ. Αμέσως μετά τη διακοπή του ρεύματος και για περίπου μία ώρα ετέθη εκτός λειτουργίας η γραμμή 2 (Ανθούπουλη-Ελληνικό) του μετρό από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό. Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίστηκε στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμό Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από το σταθμό Ηλιούπολη έως Ελληνικό. Προβλήματα καταγράφηκαν και στη γραμμή 3 του μετρό, αλλά και στο δίκτυο του τραμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κινητοποιήθηκαν άμεσα από την Τροχαία Αττικής και η κατάσταση εξομαλύνθηκε άμεσα, ενώ στα σημεία όπου δεν επανήλθε η λειτουργία των φαναριών παρέμειναν τροχονόμοι. Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 120 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων που ήταν μέσα σε ασανσέρ. Οι κλήσεις προέρχονται από πάρα πολλές περιοχές της Αττικής, από Γλυφάδα, Πειραιά, Ρέντη μέχρι Παπάγου, Χολαργό, Μαρούσι, αλλά και από το κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια, Σύνταγμα, Κολωνάκι, Παγκράτι, Ζωγράφου, Αμπελόκηποι κ.λπ.).

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΑΔΜΗΕ, «οι διακοπές ρεύματος στην Αττική οφείλονται σε πτώση αγωγού Γραμμής Μεταφοράς πάνω σε 3 ζυγούς 150 KV του Υποσταθμού στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης, γεγονός που είχε ως άμεσο να προκληθεί βραχυκύκλωμα. Η αντίδραση του ΑΔΜΗΕ με βάση τις εσωτερικές του διαδικασίες ήταν άμεση.

Συγκεκριμένα, συνεργεία από το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας και από τις Υπηρεσίες Συντήρησης του Συστήματος αναχώρησαν άμεσα από τη βάση τους προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη το ταχύτερο δυνατό. Στις 16.20, είχαν αποκατασταθεί όλα τα φορτία με τα οποία το Σύστημα Μεταφοράς τροφοδοτεί το Δίκτυο Διανομής. Το σημερινό συμβάν που προκάλεσε σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής ήταν εξαιρετικά σπάνιο με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Διαχειριστή.

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά και πάλι συγγνώμη από τους κατοίκους της Αττικής για την ταλαιπωρία τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.