ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΧΑΜΟΣ στην Αίγυπτο: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ σε Χριστιανική εκκλησία! Υπάρχουν ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ…

1 min read

Εκατοντάδες Μουσουλμάνοι διαδηλωτές προσέγγισαν μια κοπτική εκκλησία στην Αίγυπτο ζητώντας την κατεδάφισή της. Ένας εχθρικός όχλος κατέστρεψε το κτίριο, καταστρέφοντας ιερά αντικείμενα και επιτέθηκαν στους πιστούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής.

Η εκκλησία στη Γκίζα, λίγο έξω από το Κάιρο, δεν έχει ακόμη κυρωθεί από το κράτος, αλλά πραγματοποιούνται προσευχές εδώ και 15 χρόνια.

Οι τοπικές αρχές αρνούνται συχνά να χορηγούν άδειες οικοδόμησης για νέες εκκλησίες, φοβούμενοι διαμαρτυρίες από μουσουλμάνους συντηρητικούς.

Αυτό έχει ωθήσει τους χριστιανούς να χτίσουν παράνομα εκκλησίες ή να δημιουργήσουν εκκλησίες σε άλλα κτίρια. Αντίθετα, η οικοδόμηση ενός τζαμιού έχει ως αποτέλεσμα λίγους περιορισμούς.

Οι χριστιανοί αποτελούν το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, ως επί το πλείστον μουσουλμάνων. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Απρίλιο μετά από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που έπληξαν δύο κοπτικές χριστιανικές εκκλησίες, σε μια επίθεση την οποία διεκδίκησε η αιγυπτιακή  ομάδα του Ισλαμικού Κράτους.

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.