ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χαλυβουργική: Δριμύ κατηγορώ της ΔΕΗ για παραγωγή προϊόντων εκτός χάλυβα!

1 min read

Με δελτίο Τύπου που έχει τίτλο “Σχετικά με τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από τη Χαλυβουργική”, η ΔΕΗ ασκεί σφοδρή κριτική στην εταιρεία, κατηγορώντας την ουσιαστικά πως… παράγει άλλα προϊόντα εκτός χάλυβα κάτι που δεν επιτρέπεται με βάση την σύμβαση.

Αναλυτικά η ΔΕΗ αναφέρει για την Χαλυβουργική

“Αναφορικά με το θέμα των οφειλών και των εν γένει οικονομικών δοσοληψιών της εταιρείας Χαλυβουργική με τη ΔΕΗ, πέραν των όσων έχουν μέχρι σήμερα δημοσιοποιηθεί ανακοινώνονται τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και στοιχεία, που περιήλθαν σε γνώση της ΔΕΗ, η παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ έχει τερματιστεί από το 2015.

Ωστόσο οι καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας αυτής παραμένουν έκτοτε σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκρίσιμες με αυτές μεγάλων καταναλωτών όπως ο αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή ο ΟΣΕ.

Το εντελώς αδικαιολόγητο αυτό ύψος των καταναλώσεων οφείλεται στην παραγωγή άλλων προϊόντων στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ άσχετων με το χάλυβα.

2. Το ανωτέρω συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, στο πλαίσιο της οποίας η προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας αφορούσε αποκλειστικά στην παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων”.

Προειδοποιεί η ΔΕΗ για την Χαλυβουργική

Τέλος, η ΔΕΗ αναφέρει για την υπόθεση με την Χαλυβουργική: “Η ΔΕΗ επιφυλάσσεται και ήδη έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες τόσο για την αποκατάσταση της προφανούς ζημίας που υπέστη, με την επιβαλλόμενη αναδρομική ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας σε αντιστοιχία με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα στη Χαλυβουργική όσο και στην διελεύκανση τυχόν εξαπάτησης της”.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.