ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χάκερ απειλεί να διαγράψει τον Ζούκερμπεργκ από το Facebook – Θα το κάνει σε live μετάδοση

1 min read

Νέες διαδικτυακές απειλές δέχεται ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Αυτή τη φορά ένας χάκερ από την Ταϊβάν υποστηρίζει ότι θα μεταδώσει ζωντανά μέσω διαδικτύου την απόπειρα του να σβήσει εντελώς το προφίλ του Ζούκερμπεργκ στο Facebook.

O 24χρονος χάκερ που έχει γίνει γνωστός μέσα από τα χτυπήματα του σε ελαττωματικά software ανέφερε με ανάρτηση του ότι θα μεταδώσει την απόπειρα του μέσα από την σελίδα του στο Facebook, η οποία αριθμεί 26.000 άτομα. Ο νεαρός αρνήθηκε να απαντήσει σε αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg για σχόλιο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που χάκερ εκμεταλλεύονται τα προβλήματα σε ιστοσελίδες μεγάλων πολυεθνικών προκειμένου να κερδίσουν χρήματα. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια απόπειρα θα μεταδοθεί ζωντανά.

Ο ίδιος χάκερ στο παρελθόν έχει καταφέρει να χακάρει εταιρείες και θεωρείται ικανός στις ψηφιακές επιθέσεις, ενώ έχει γράψει για το πώς μπορεί να κερδίσει κανείς χρήματα κάνοντας χάκινγκ.

Το Facebook λέει ότι θα «αναγνωρίσει και θα επιβραβεύσει» όσους αναφέρουν αποδεδειγμένα τρωτά σημεία των υπηρεσιών του.   Εάν αυτός ο χάκερ είναι επιτυχής, δεν θα είναι η πρώτη φορά που η σελίδα του Ζούκερμπεργκ θα έχει χακαριστεί.

Το 2011, ένας χάκερ κατάφερε να δημοσιεύσει με επιτυχία ένα status update στον λογαριασμό του Ζούκερμπεργκ.   «Στην πραγματικότηταδεν θέλω να είμαι χάκερ. Είμαι ένας τύπος που απλώς βαριέται και θέλει να βγάλει μερικά χρήματα» δηλώνει ο Chang, ο οποίος εμφανίζεται τόσο σίγουρος πως θα τα καταφέρει που δεν δίστασε να αναγγείλει την πρόθεσή του.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση