ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ξάφρισαν» γραφεία ευρωβουλευτών μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

1 min read

Σύμφωνα με το POLITICO, οι διαρρήξεις φαίνεται να συνέβησαν κυρίως όταν το κτίριο ήταν σχεδόν άδειο

Κλέφτες εκμεταλλεύτηκαν την καραντίνα και… ξάφρισαν γραφεία ευρωβουλευτών μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τουλάχιστον 50 ευρωβουλευτές καταγγέλλουν ότι υπολογιστές, σκληροί δίσκοι και άλλα αντικείμενα εκλάπησαν από τα γραφεία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το POLITICO, οι διαρρήξεις φαίνεται να συνέβησαν κυρίως όταν το κτίριο ήταν σχεδόν άδειο, με τους κλέφτες να ψάχνουν για έγγραφα σε ασφαλή ντουλάπια στα γραφεία των ευρωβουλευτών, αλλά και για να πάρουν τιμαλφή.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής Nico Semsrott, του οποίου έχουν κλαπεί δύο φορητοί υπολογιστές, δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από την έλλειψη ανταπόκρισης από τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γνωστή ως Γενική Διεύθυνση SAFE. «Αυτό είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο και δεν ξέρω γιατί όλοι κλείνουν το στόμα τους», είπε στο POLITICO.

«Είμαστε πολύ σίγουροι ότι [διαρρήκτες] τσέκαραν όλα τα υπάρχοντά μας, καθώς φαινόταν αρκετά ακατάστατα», δήλωσε ο Semsrott, προσθέτοντας ότι είχε λάβει αναφορές για διαρρήξεις σε «40 – 100 ευρωβουλευτές».

Ο Semsrott προειδοποίησε τους συναδέλφους για τις κλοπές σε ένα ομαδικό email τη Δευτέρα και δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει πώς οι κλέφτες αναγκάστηκαν να ανοίξουν ένα συρτάρι γραφείου πριν χρησιμοποιήσουν ένα κλειδί στο εσωτερικό, για να ανοίξουν ένα ασφαλές ντουλάπι που περιέχει τους υπολογιστές (άφησαν πίσω τη συσκευασία από χαρτόνι). Ακόμη είπε ότι η ΓΔ SAFE δεν είχε προειδοποιήσει τους ευρωβουλευτές για κλοπές.

Τον Μάρτιο, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου David Sassoli είχε εισαγάγει αυστηρά μέτρα για την απαγόρευση της πρόσβασης σε εξωτερικούς επισκέπτες και ενθάρρυνε τους ευρωβουλευτές και το προσωπικό να εργαστούν από τις χώρες καταγωγής τους ως προφύλαξη για την εξάπλωση του ιού. Το Κοινοβούλιο παρέμεινε ως επί το πλείστον κενό έως τον Μάιο.

Ένας εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου δήλωσε ότι το σώμα είχε ενημερωθεί για τις διαρρήξεις τον Απρίλιο και ότι «αύξησε τον αριθμό των περιπολιών των γραφείων ασφαλείας» και ότι «άλλοι πράκτορες ελέγχουν τις προσβάσεις στο κτίριο». Πρόσθεσε ότι η ΓΔ SAFE ερευνά τις κλοπές και βρίσκεται σε επαφή με τις βελγικές Αρχές. Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός ήταν περίπου 50 ευρωβουλευτές.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.