ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξαφνική κλιμάκωση από την Μόσχα της σύρραξης στην Ουκρανία: Μετά τον θρίαμβο στο Σολεντάρ ανέλαβε διοικητής όλων των ρωσικών δυνάμεων ο Β.Γερασίμοβ

1 min read

Σε κλιμάκωση των επιχειρήσεων φαίνεται ότι προχωρά η Ρωσία στην Ουκρανία καθώς με μια ξαφνική απόφαση το ρωσικό ΥΠΑΜ έθεσε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Γερασίμοβ σε γενικό διοικητή των επιχειρήσεων όλων των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, που σημαίνει ότι η Μόσχα πλέον πηγαίνει σε μετατροπή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης σε σύρραξη με το ουκρανικό κράτος.

Οι στρατηγοί Σ.Σουροβίκιν (διοικητής των χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία) μαζί με τους στρατηγούς Σαλιούκοβ και Κιμ αναλαμβάνουν ως υποδιοικητές του.

Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου πως ο διορισμός του στρατηγού Γκεράσιμοφ αποσκοπεί στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Και μπορεί για κάποιους να θεωρηθεί ότι γίνεται υποβάθμιση του Σουροβίκιν που θεωρείται επιτυχημένος στις ενέργειές του στρατηγός αλλά δεν είναι, καθώς ο τελευταίος θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος όπως και τώρα για το υπάρχον μέτωπο ενώ ο Γερασίμοβ πλέον θα έχει την γενική διεύθυνση κατά ολόκληρης της χώρας και ίσως από κάθε κατεύθυνση.

Ο θρίαμβος των ρωσικών δυνάμεων στο Σολεντάρ οδηγεί πλέον τον Ρώσο πρόεδρο σε γενίκευση των πολεμικών επιχειρήσεων καθώς η ισχυρή αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων και των μισθοφόρων οφείλονται στους πακτωλούς όπλων που παρέχουν ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία κτλ και ειδικότερα σε βαρέα συστήματα όπως οι επιπλέον HIMARS, πυροβόλα PZH2000, CAESAR, άρματα Leopard-2/AMX-10RC, ΤΟΜΑ Marder, Bradley  και πλήθος πυραυλικών συστημάτων.

Αυτές οι κινήσεις έχουν πλέον οδηγήσει το Κρεμλίνο να θεωρεί ότι η αντιπαράθεση στην Ουκρανία γίνεται πλέον με ολόκληρο το ΝΑΤΟ. 

Η ρωσική ηγεσία κλιμακώνει και όλη η Ουκρανία πλέον μετατρέπεται στο πεδίο επιχειρήσεων με στόχο το ίδιο το κράτος σε εμπλοκή πλήρους κλίμακας, ενώ την ίδια στιγμή το πιο πιθανό να δούμε πλέον μαζικές επιχειρήσεις μεγάλων μονάδων και δυνάμεων σε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας και συμβατικού αγώνα με στόχο το λιγότερο το Κίεβο.

Η πολιτική ηγεσία στην Ουκρανία θα τεθεί πλέον στο στόχαστρο των ρωσικών όπλων και αυτό θα αλλάξει πολλά ακόμα και στην εσωτερική κοινή γνώμη της ουκρανικής επικράτειας.

Η δε μετατροπή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης σε πολεμική σύρραξη θα αποδεσμεύσει και στο εσωτερικό της Ρωσίας κάθε πόρο ώστε να μπορεί να διατεθεί στο μέτωπο.

Ήδη 300.000 Ρώσοι επίστρατοι περιμένουν εντολές για να επέμβουν από πολλαπλές κατευθύνσεις ενώ συνεχώς ενισχύονται οι μονάδες στα μετόπισθεν με νέες προσλήψεις επαγγελματιών και τα εργοστάσια με τριπλοβάρδιες παραδίδουν συνεχώς νέα υλικά.

Αυτό όμως που πλέον δίνει στην Ρωσία πλέον μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το έδαφος στις ουκρανικές πεδιάδες έχει παγώσει, τελειώνοντας τον βούρκο και επιτρέποντας έτσι έναν πόλεμο ελιγμών.

Την ίδια στιγμή στο πεδίο του Ντονέτσκ μετά το Σολεντάρ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει τον δρόμο που συνδέει την γραμμή Σολεντά-Μπακχμούτ-Σεβερσκ στον έλεγχό τους με κάθε ουκρανική κίνηση να βρίσκεται στο πυρ του ρωσικού πυροβολικού και ιδιαίτερα οι ουκρανικές προσπάθειες ενισχύσεων.

Μόλις πριν λίγη ώρα τα ρωσικά στρατεύματα επεκτείνοντας την ζώνη ελέγχου τους στον σιδηροδρομικό σταθμό Σιλτζ του Σολεντάρ καθώς και στο ορυχείο Νο7.

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.