ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ξαφνική κινητοποίηση: Ρώσοι κομάντος σε καταδρομικές επιχειρήσεις στην ουκρανική πλευρά

1 min read

Το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, μετέδωσε την έντονη επιδείνωση της καταστάσεως στο Ντονέτσκ με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, ενώ έγινε γνωστή η δράση των περιβόητων Ρώσων Σπέτσναζ που έδρασαν με το που έπεσε το σκοτάδι, ”πιάνοντας στον ύπνο” τους Ουκρανούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες 24 ώρες, οι ενεργές εχθροπραξίες έχουν ξαναρχίσει στη γραμμή επαφής. Οι Ουκρανοί κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός. Επιπλέον, τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι «οι ένοπλοι σχηματισμοί της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και Ρώσοι κομάντος (Σπετσνάζ) μαζί με επίλεκτο προσωπικό της ρωσόφωνης πολιτοφυλακής, εδώ και 24 ώρες, παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στη ζώνη JFO (Επιχειρήσεις Κοινών Δυνάμεων) οκτώ φορές.

Σύμφωνα με το ουκρανικό κέντρο τύπου, στην περιοχή ευθύνης “Βορράς”, έχουμε ευρεία χτυπήματα στις θέσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας από εκτοξευτές χειροβομβίδων, αρμάτων μάχης και πολυβόλων.
 
Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δράση των Ρώσων Σπετσνάζ της στρατιάς “Δύση”, η οποία είναι ο ισχυρότερος σχηματισμός των ρωσικών δυνάμεων με 250.000 άνδρες 12.000 άρματα μάχης, 850 αυτοκινούμενα πυροβόλα και πυραύλους, κτύπησαν σε επιλεγμένα σημεία για να καταβάλλουν το ηθικό των Ουκρανών, αλλά και να αποκαλύψουν τις θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων καθώς και τον εξοπλισμό τους.

Άλλο σενάριο θέλει ειδική ομάδα Ρώσων κομάντος να αναζητά ξένους συμβούλους (Βρετανούς) αλλά και την βάση των τουρκικών BAYRAKTAR, ενώ επιλεγμένα ρωσικά μέλη JTAC θα καταδείξουν τους στόχους με λέιζερ στην ρωσική αεροπορία, εφόσον απαιτηθεί μέχρι την Δευτέρα.
 
Στον τομέα ευθύνης επιχειρησιακής ευθύνης «Vostok» (Δύση) στην περιοχή, καταγράφηκαν εκατοντάδες ανταλλαγές πυρών από αυτόματους εκτοξευτές χειροβομβίδων βαρέως τύπου, ενώ αναφέρθηκε και ο θάνατος ενός φιλορώσου στρατιώτη.

Στον στρατιώτη δόθηκε αμέσως ιατρική βοήθεια και, δυστυχώς, δεν ήταν δυνατόν να σωθεί η ζωή του”, αναφέρουν πηγές στην περιοχή. 

Επιπλέον, το Κίεβο κατηγόρησε τα στρατεύματα των φιλορώσων και «μισθοφόρους» ότι πραγματοποίησαν εργασίες για να εξοπλίσουν θέσεις στην περιοχή του οικισμού Kalinovo.

Με τη σειρά τους, οι φιλορώσοι κατηγόρησαν το Κίεβο για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, ανακοινώνοντας  σημαντικά αυξημένη ένταση βομβαρδισμού στις θέσεις τους με πυροβόλα και όλμους 82 mm. 


Για πρώτη φορά σε περισσότερο από ένα χρόνο, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν στην περιοχή Zolote. Ρώσοι και ξένοι ειδικοί αναφέρουν ότι το σκηνικό θυμίζει προπαρασκευαστικές ενέργειες πριν μια γενική ανάφλεξη, ενώ οι δράση των Ρώσων κομάντος σίγουρα είναι καταλυτική στο ηθικό των Ουκρανών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.