ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Χ.Ακάρ από τα Κατεχόμενα: «Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα αν δοκιμάσετε την ισχύ μας στην Κύπρο»…

1 min read

Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας συνέχισε το γαϊτανάκι των προκλητικών δηλώσεων εναντίον Ελλάδος και Κύπρου

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, βρίσκεται στα Κατεχόμενα ώστε να συμμετάσχει σε «εορταστικές εκδηλώσεις» για την επέτειο του βομβαρδισμού της Τυλληρίας το 1964.

«Θα συνεχίσουμε να λέμε κανένας να μην προσπαθήσει να δοκιμάσει την ισχύ μας, καθώς το τίμημα θα είναι μεγάλο και θα συνεχίζουμε να το λέμε. Δεν θα επιτρέψουμε με τετελεσμένα να καταπατηθούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Πρέπει να καταλάβουν καλά την αποφασιστικότητα αλλά και την θέληση μας», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Όπως είπε ο Χουλουσί Ακάρ, «η Τουρκία πάντα έχει προστατέψει τα νόμιμα δικαιώματα της όπως και αυτά της »Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και θα συνεχίσει να το κάνει».

Τον Ακάρ τον συνοδεύει στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου όλη η ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Βομβαρδισμός της Τηλληρίας

Τον Αύγουστο του 1964 έγινε επιδρομή και βομβαρδισμός από την Τουρκική αεροπορία. Τα Κόκκινα ήταν τουρκοκυπριακός θύλακας και οι Τουρκοκύπριοι τα χρησιμοποιούσαν για λαθραίες εισαγωγές όπλων και στρατιωτών στην Κύπρο από την Τουρκία. Αρχές Αυγούστου δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς επιτέθηκαν στον θύλακα με διαταγή του Γρίβα. Η ενέργεια αυτή ήταν αμφιλεγόμενη, διότι ταυτόχρονα διεξάγονταν διαπραγματεύσεις για το σχέδιο Άτσεσον.

Η Τουρκία αντέδρασε βίαια βομβαρδίζοντας τις ελληνοκυπριακές θέσεις και τα χωριά με βόμβες ναπάλμ. Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν 55 Έλληνες (Κύπριοι και Ελλαδίτες), μεταξύ των οποίων 28 πολίτες, ενώ τραυματίστηκαν 125 (69 στρατιώτες και 56 πολίτες)

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.