ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

World Government Summit 2023: «Χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο σοκ για να φέρουμε την Παγκόσμια Κυβέρνηση»

1 min read

Ευθύ είναι το μήνυμα, ως προς του σκοπούς τους, που εκφέρεται από τα χείλη όσων συμμετείχαν στο συνέδριο «Της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης», που πραγματοποιήθηκε στα ΗΑΕ μεταξύ 13 και 15 Φεβρουαρίου.

Στο συνέδριο συμμετείχαν μεγαλοστελέχη  διεθνών οικονομικών οργανισμών συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Κλάους Μάρτιν Σβαμπ του Γερμανού μηχανικού, οικονομολόγου  και ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σε μια από τις παράλληλες ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου, ένας εκ των ομιλητών αναφέρθηκε ευθέως στην ανάγκη ύπαρξης ενός παγκόσμιου σοκ  στην ανθρωπότητα προκειμένου να επέλθει η «παγκόσμια κυβέρνηση».

Την   αποκαλυπτική αυτή δήλωση έκανε ο καθηγητής Οικονομίας και διευθυντής του IMD World Competitiveness Center, Arturo Bris.

Πιο ειδικά ο Bris σημείωσε:

«Πως όμως αυτός ο παγκόσμιος μετασχηματισμός θα πετύχει; 

Συμφωνών απόλυτα ότι η παγκόσμια τάξη, όπως είναι σήμερα δεν έχει κανένα νόημα. Δεν βρίσκεται σε συντονισμό με μεγάλες οικονομικές δυνάμεις όπως η Ινδία, η Βραζιλία ή η Γερμανία», είπε ο Arturo Bris για να συνεχίσει:

«Αυτές οι χώρες δεν έχουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια τάξη, αλλά για εμένα το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα οδεύσουμε σε αυτόν τον παγκόσμιο μετασχηματισμό.

Δεν μπορεί να είναι σταδιακή αυτή η όδευση. Πρέπει να συμβεί μέσα από ένα συγκεκριμένο παγκόσμιο σοκ το οποίο θα συμβεί ώστε να συνεχίσουμε αυτή την ολοκληρωτική διαδικασία».

Για πιο παγκόσμιο σοκ μίλησε άραγε ο Bris ο επικεφαλής του IMD World Competitiveness Center το οποίο έχει την έδρα του στην Ελβετία όπως άλλωστε και το WEF.

Πρόκειται για το σοκ που θα  φέρει τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που ευαγγελίζεται το WEF και αυτή με τη σειρά της την παγκόσμια διακυβέρνηση;

Πιθανότατα αυτό εννοεί ο οικονομολόγος.

Να σημειωθεί πως σε μήνυμά του στο ίδιο συνέδριο (δεν παρέστη) ο Έλον Μασκ  δήλωσε ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφή παγκόσμιας διακυβέρνησης καθώς αυτό θα σήμαινε την δημιουργία ενός παγκόσμιου πολιτισμού που θα ήταν και ο μοναδικός και άρα θα υπήρχε ο κίνδυνος να καταρρεύσει.

Ποιος θα επικρατήσει;  Θα είναι μια μάχη που θα πάρει χρόνια.

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.