ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Τι απαντά ο ΕΦΚΑ για την κατάσχεση πρώτης κατοικίας από 62χρονη

1 min read

Τι απαντά ο ΕΦΚΑ για την κατάσχεση πρώτης κατοικίας από 62χρονη

Η παραγγελία κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας μιας 62άχρονης επιχειρηματία, από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, για χρέη προς το πρώην ΙΚΑ ήταν υπηρεσιακή ενέργεια που αποσκοπούσε στο να αποφευχθεί τυχόν παραγραφή της οφειλής, λόγω παρέλευσης 20αετίας

Πρόκειται για ενέργεια που προέβησαν υπάλληλοι του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και η οποία πραγματοποιήθηκε για να αποφευχθούν τυχόν «ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες». Σύμφωνα με το διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη πρόκειται για μια οφειλή που έχει ξεκινήσει «από το 1998. Συμπληρώνεται εικοσαετία και επειδή θα υπόκειτο σε παραγραφή έγινε παραγγελία κατάσχεσης για να διακοπεί η παραγραφή».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η παραγγελία κατάσχεσης αφορούσε ένα διαμέρισμα ιδιοκτησίας και πρώτης κατοικίας της συγκεκριμένης οφειλέτου, στο οποίο κατοικεί με το παιδί της, εμβαδού 64 τ. μ., εκτιμητέας αξίας 34.000 ευρώ. Το ειδοποιητήριο τής κοινοποιήθηκε από το ΚΕΑΟ της Θεσσαλονίκης, έναντι της μη καταβληθείσας εργοδοτικής εισφοράς, μεταξύ των ετών 1998-2006, ύψους 32.000 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις έφτασαν τα 63.899 ευρώ.

Με αφορμή το δημοσίευμα, σε δήλωση του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, χαρακτήρισε «έγκλημα να μην εξαιρείται η πρώτη κατοικία» από πλειστηριασμούς για χρέη, ειδικά προς το δημόσιο και πρόσθεσε: «Το ΕΕΘ καλεί την κυβέρνηση αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα να προχωρήσει εδώ και τώρα σε ρύθμιση με την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία, όχι μόνο έναντι των τραπεζών, αλλά και έναντι του δημοσίου».

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη συγκεκριμένη υπόθεση εξήγησε ότι ήταν μια τυπική υπηρεσιακή ενέργεια, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του οργανισμού και στη διακοπή της παραγραφής της οφειλής και ότι «ούτε ημερομηνία πλειστηριασμού αναγράφεται, ούτε έχει παρεμποδιστεί η ίδια να χρησιμοποιεί το σπίτι της».

«Ο ΕΦΚΑ δεν παίρνει σπίτια και ειδικά την πρώτη κατοικία, έγινε παραγγελία κατάσχεσης για να διακοπεί η παραγραφή» διευκρίνισε ο κ. Μπακαλέξης και συνέχισε: «Δεν της θίγουμε τη χρήση του σπιτιού, δεν έχουμε πλειστηριασμό, δεν έχουμε τίποτε, ήταν μια κίνηση για να διακοπεί η παραγραφή της οφειλής».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.