ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προειδοποίηση από τον πρώην σύμβουλο του Ν.Τραμπ: «Το Κατάρ μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη από την Β. Κορέα»VIDEO

1 min read

Προειδοποίηση από τον πρώην σύμβουλο του Ν.Τραμπ: «Το Κατάρ μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη από την Β. Κορέα»

Ο πρώην σύμβουλος του αμερικανού Προέδρου, Στίβ Μπάνον ισχυρίστηκε ότι οι εξελίξεις στο Κατάρ είναι το πιο σημαντικό πράγμα που συμβαίνει στον κόσμο και όλοι πρέπει να του δίνουν μεγάλη προσοχή.

«Η απομόνωση του Κατάρ από την Σαουδική Αραβία είναι η πιο ανησυχητική αντιπαράθεση στον κόσμο αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν επί του παρόντος τις κινήσεις των Σαουδάραβων ώστε να τιμωρήσουν το Κατάρ για την φερόμενη χρηματοδότηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άλλης «ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας».

Ο Μπάνον δήλωσε: «Αυτό που συμβαίνει στο Κατάρ είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα».

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επέβαλαν έναν πρωτοφανή αποκλεισμό γης, θάλασσας και αέρα στον πλούσιο γείτονα του Κόλπου στις 5 Ιουνίου.

Ο πρώην σύμβουλος του Προέδρου είπε ότι η επίσκεψη του Ντ. Τραμπ στο Ριάντ πυροδότησε τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζει η Σαουδική Αραβία.

«Δεν νομίζω ότι ήταν απλώς τυχαίο ότι δύο εβδομάδες μετά τη σύνοδο κορυφής είδαμε τον αποκλεισμό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στο Κατάρ», δήλωσε.

Το Κατάρ απέρριψε κατηγορίες ότι υποστηρίζει ομάδες ισλαμιστών και υπέγραψε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας τον περασμένο μήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχης Mohamed bin Abdulrahman Al Thani δήλωσε ότι οι χώρες πίσω από τον αποκλεισμό δεν έχουν παράσχει ακόμη στοιχεία για να αποδείξουν τις κατηγορίες ότι το Κατάρ υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Προειδοποίησε ότι ο αποκλεισμός βλάπτει τις κοινές προσπάθειες καταπολέμισης του ISIS.

Είπε: «Έχουμε δει την συνεχιζόμενη κλιμάκωση και την προσπάθεια «εμπορευματοποίησης» της κατηγορίας ότι το Κατάρ υποστηρίζει την τρομοκρατία. Δυστυχώς, αυτή είναι η συνεχής συμπεριφορά του σαουδαραβικού συνασπισμού από την αρχή της κρίσης.»

Το Κατάρ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ της περιοχής. Τον Ιούλιο, η Ουάσιγκτον και η Ντόχα υπέγραψαν συμφωνία για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.