ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Wall Street: Με οριακές απώλειες έκλεισαν τη βδομάδα οι μεγάλοι δείκτες

1 min read

O Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,03% στις 25.057 μονάδες – Για την εβδομάδα ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο λίγο πάνω από 0,1% – Ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,07% στις 7.820 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε 0,09% στις 2.801 μονάδες

Με οριακές απώλειες έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες την Παρασκευή, παρά την αρχική προσπάθεια ανόδου εν μέσω ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Μαζί με τις σημερινές απώλειες ωστόσο, η Wall Street διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής, με την Microsoft (1,7%) να παρέχει στήριξη στον Nasdaq.

O Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,03% στις 25.057 μονάδες. Για την εβδομάδα ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο λίγο πάνω από 0,1%. Ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,07% στις 7.820 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε 0,09% στις 2.801 μονάδες.

Oι Nasdaq και S&P 500 έμειναν ουσιαστικά αμετάβλητοι σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Οι επενδυτές στο μεταξύ έχουν την προσοχή τους στραμμένη φυσικά στις εξελίξεις στο εμπόριο, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να επιβάλει δασμούς σε προϊόντα αξίας 500 δισ. δολαρίων από την Κίνα, εκφράζοντας τις απειλές του, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

«Είμαστε ριγμένοι κατά ένα τεράστιο ποσό», τόνισε σχετικά με τα εμπορικά ελλείμματα με την Κίνα. «Είμαι έτοιμος να φτάσω στα 500» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 1,4%, επιστρέφοντας πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι. O χρυσός ενισχύθηκε 0,4% στα 1.229 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου ξεπέρασε το 3%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Ιουνίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλά έτους, καταγράφοντας ισχυρές απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Mircrosoft σημείωσε άνοδο 2%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

Βουτιά 4,2% σημείωσε η μετοχή της General Electric. Tα κέρδη της General Electric υποχώρησαν 30% το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η αδυναμία στον τομέα της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντιστάθμισε τα κέρδη από τους κλάδους της αεροπορίας, πετρελαίου και υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή: www.newmoney.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.