Σα. Σεπ 26th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Wall Street: Κέρδη στην… πρεμιέρα του «εμπορικού πολέμου»

1 min read

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στα ταμπλό, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,41% ή 100 μονάδες στις 24.455, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,85% στις 2.759 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,34% στις 7.688 μονάδες

Πρώτη τυπικά ημέρα του εμπορικού πολέμου σήμερα, και οι επενδυτές της Wall Street δεν έδειξαν να… ιδρώνουν.

Έχουν χύσει άλλωστε πολύ ιδρώτα τον τελευταίο μήνα, εν μέσω πολλαπλών απειλών Τραμπ και των εμπορικών συμμάχων του. Σήμερα οι ΗΠΑ επέβλαν τους δασμούς $34 δισ. στα κινεζικά προϊόντα, ωστόσο οι επενδυτές εφάρμοσαν το γνωστό «αγοράσε στη φήμη, πούλα στην είδηση» (στην προκειμένη περίπτωση το αντίστροφο όμως).

Άλλωστε η αγορά δέιχνει να ποντάρει σε μια αποκλιμάκωση των εντάσεων, μετά και το θετικό σημάδι της «υποχώρησης» Τραμπ και ΕΕ στο θέμα των δασμών στις αυτοκινητοβιομηχανίες, το οποίο αν μην τι άλλο αποτέλεσε καλό σημάδι.

Ωστόσο ο εμπορικός πόλεμος κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει (για την ακρίβεια μόλις άρχισε). Έτσι, αφήνοντας στην άκρη για λίγο τις εντάσεις, οι επενδυτές «πάτησαν» στα ισχυρά αμερικανικά μάκρο καθώς και στην πετρελαϊκή άνοδο οδηγώντας σε σημαντικά κέρδη τους δείκτες, ενώ μεγάλη στήριξη παρείχαν οι τεχνολογίες.

Δείκτες

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στα ταμπλό, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,41% ή 100 μονάδες στις 24.455, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,85% στις 2.759 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,34% στις 7.688 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walgreen Boots (+1,6%) και McDonalds (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Caterpillar (-0,4%) και Walmart (-0,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,2% στα 73,80 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.255 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1745 από 1,1692 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 2,81%.

Το κλίμα στο εμπόριο

Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον έθεσε σε ισχύ δασμούς 34 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα και το Πεκίνο απάντησε με αντίστοιχους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας δήλωσε την Παρασκευή ότι το Πεκίνο υποχρεώθηκε να απαντήσει καθώς «οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο στην οικονομική ιστορία».

Ωστόσο ο Τραμπ φαίνεται να μην πτοείται από τα αντίποινα της Κίνας, δηλώνοντας: «Πρώτα τα 34 δισ. (δασμοί) και μετά τα 16 δισ. σε δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, όπως γνωρίζετε έχουμε σε αναμονή 200 δισ. δολάρια (δασμούς) και μετά τα 200 δισ. έχουμε άλλα 300 δισ. σε αναμονή. Έτσι έχουμε 50 συν 200 συν σχεδόν 300. Όλα αυτά μόνο για την Κίνα».

Μάκρο

Συγκεκριμένα, η απασχόληση στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό από ότι αναμενόταν τον Ιούνιο, ενώ οι μισθοί σημείωσαν ήπια άνοδο.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 213.000 νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα από 200.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Επίσης, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4% από το χαμηλό 18 ετών του 3,8%, καθώς ενισχύθηκε η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό. Ειδικότερα, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό διαμορφώθηκε στο 62,9% τον περασμένο μήνα από 62,7% τον Μάιο. Σημειώνεται ότι τους τρεις προηγούμενους μήνες είχε κινηθεί χαμηλότερα.

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε 0,2% υψηλότερα τον Ιούνιο μετά από άνοδο 0,3% τον Μάιο.

Πηγή: www.newmoney.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.