ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Wagner: Ο Πριγκόζιν κατηγορεί την Γαλλία ότι βρίσκεται πίσω από επίθεση σε Ρώσο αξιωματούχο

1 min read

Ο ιδρυτής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner κατηγόρησε τη Γαλλία, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, ότι βρίσκεται πίσω από μια απόπειρα δολοφονίας ενός Ρώσου αξιωματούχου που τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Πριν χάσει τις αισθήσεις του, ο Ντμίτρι Σίτι πρόλαβε να πει: «Είδα ένα σημείωμα: Αυτό είναι για σένα από όλους τους Γάλλους, οι Ρώσοι θα φύγουν από την Αφρική», είπε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, στενός σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σε δήλωσή του που ανήρτησε στο Telegram.

«Έχω ήδη υποβάλει αίτηση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να κινήσει τη διαδικασία κήρυξης της Γαλλίας ως κρατικού χορηγού της τρομοκρατίας, καθώς και διεξοδικής έρευνας των τρομοκρατικών μεθόδων της Γαλλίας και των δυτικών συμμάχων της – των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων », είπε ο ιδρυτής της Wagner.

Η Γαλλία κατηγορεί εδώ και χρόνια τους μισθοφόρους του ρωσικού ιδιωτικού ομίλου Wagner πως «υφαρπάζουν» την εξουσία του κράτους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η Γαλλία, που έχει εμπλακεί στρατιωτικά στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο Μαλί, εναντιώνεται στην ενδεχόμενη ανάπτυξη του ομίλου Wagner στη χώρα αυτή για την εκπαίδευση των ένοπλων δυνάμεων και για να εγγυάται την ασφάλεια των ηγετών της.

Το Παρίσι υποπτεύεται ότι ο όμιλος Wagner δρα για λογαριασμό του Κρεμλίνου όπου η Μόσχα δεν θέλει να εμφανίζεται επίσημα πως εμπλέκεται.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.