ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βρούτση τιμωρεί με απλήρωτες υπερωρίες όσους μπουν σε προληπτική καραντίνα!

1 min read

Σάλος έχει ξεσπάσει με διάταξη που προωθούσε το Υπουργείο Εργασίας, η οποία προέβλεπε ότι οι εργαζόμενοι που θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα για 7 ή 14 ημέρες, θα πρέπει να αναπληρώνουν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της καραντίνας με τρίωρες άνευ αποδοχών υπερωρίες ημερησίως!

Οι αντιδράσεις που ξέσπασαν ανάγκασαν τον Γιάννη Βρούτση να αναθεωρήσει και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάμε για μια ώρα φέσωμα (δεν το γλιτώνουν αυτό) στους εργαζόμενους, οι οποίοι ουσιαστικά θα τιμωρούνται επειδή μπήκαν σε προληπτική καραντίνα!

Μετά το… σοκ το υπουργείο Εργασίας φέρνει τροποποιημένη διάταξη, στην οποία προβλέπεται ότι οι μισές ημέρες της καραντίνας θα επιβαρύνουν τον εργοδότη (με καταβολή μισθού και εισφορών), ενώ οι άλλες μισές, τον εργαζόμενο, που θα τις αναπληρώνει με απλήρωτες ημερήσιες υπερωρίες της μίας ώρας.

Αυτή προφανώς είναι η διεστραμμένη άποψη της «ατομικής ευθύνης» που έχει η κυβέρνηση, η οποία καταργεί το οκτάωρο και δίνει «ελευθέρας» στους εργοδότες για οποιαδήποτε αυθαιρεσία επιθυμούν.

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.