ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βροχή οι ακυρώσεις στα κάμπινγκ 12μηνης λειτουργίας – Έλληνες και Βαλκάνιοι θα σώσουν τη σεζόν στα εποχικά

1 min read

Ακυρώσεις στο 100% για όλη τη χρονιά έχουν δεχτεί τα 30 περίπου κάμπινγκ δωδεκάμηνης λειτουργίας στην Ελλάδα, ενώ εκείνα που ανοίγουν για σεζόν ευελπιστούν να σωθεί η παρτίδα από τους Έλληνες αλλά και τους Βαλκάνιους

«Τα δωδεκάμηνης λειτουργίας κάμπινγκ, που δέχονται, κυρίως γκρουπ Τρίτης Ηλικίας, περιηγητές που επισκέπτονται τους Δελφούς, την αρχαία Ολυμπία, την Ακρόπολη, το Ναύπλιο και τις Μυκήνες κτλ., κατά την περίοδο Μάρτιο – Ιούνιο και Σεπτέμβριο, Οκτώβριο έχουν υποστεί ακυρώσεις για όλη τη χρονιά» αναφέρει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ και πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, αυτά τα κάμπινγκ, τα οποία βρίσκονται κυρίως σε Πελοπόννησο, Δελφούς, Αττική κτλ., εφόσον ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την 1η Ιουνίου, «και όλα βεβαίως, εξαρτώνται, από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία», δεν έχουν κρατήσεις από μεμονωμένους πελάτες.  

Έλληνες και Βαλκάνιοι

Σ’ ότι αφορά τα εποχικά κάμπινγκ, και εφόσον ανοίξουν την 1η Ιουλίου, «Ιούλιο και Αύγουστο έρχονται κυρίως Ιταλοί, Γάλλοι, Ολλανδοί, Γερμανοί, ποιος θα τολμήσει φέτος να έρθει, πόσο θα νιώθουν ασφαλείς και ποιοι θα έχουν τη διάθεση;» αναφέρει ο κ. Δεληδημητρίου.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες των κάμπινγκ εναποθέτουν τις ελπίδες τους τόσο στον εγχώριο τουρισμό όσο και στους Βαλκάνιους, κυρίως για τα κάμπινγκ της Χαλκιδικής και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος.

«Εάν σωθεί φέτος η παρτίδα θα είναι από τους Έλληνες και τους Βαλκάνιους» αναφέρει με αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ και πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου.

Ο ίδιος, παράλληλα εκφράζει την ανησυχία του και για τις θέσεις εργασίας, «είναι ένα ‘αγκάθι’, να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για τους εποχικά εργαζόμενους» εξηγεί.

Δημοσίευση στα Social Media