ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βρετανός αξιωματούχος προειδοποιεί Για τις ικανότητες του ρωσικού πυραύλου Burevestnik (βίντεο)

1 min read

Για τις ικανότητες του ρωσικού πυραύλου Burevestnik προειδοποίησε ο αρχηγός των πληροφοριών άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζιμ Χόκενχαλ, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσαν να παραμείνουν στην ατμόσφαιρα για πολλά χρόνια, εάν είναι απαραίτητο.

«Η Μόσχα δοκιμάζει ένα υποηχητικό πυρηνικό σύστημα πυραύλων που έχει παγκόσμια εμβέλεια και θα επέτρεπε την επίθεση από απροσδόκητες κατευθύνσεις» δήλωσε ο Χόκενχαλ στα μέσα ενημέρωσης στο κέντρο πληροφοριών Five Eyes, όπως ανέφερε η εφημερίδα Sunday Telegraph του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο επικεφαλής των αμυντικών πληροφοριών σημείωσε επίσης την επένδυση της Μόσχας στις υποβρύχιες και ναυτικές δυνατότητές της, προσθέτοντας ότι αυτές θα δώσουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τη δυνατότητα να επιτεθούν τόσο σε στρατιωτικές υποδομές της χώρας.

«Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν από κοινού στους Ρώσους να κρατούν την πολιτική και στρατιωτική υποδομή του Ηνωμένου Βασιλείου και των συμμάχων του σε κίνδυνο άμεσης επίθεσης, τόσο με συμβατικά εκρηκτικά όσο και με πυρηνικά όπλα» τόνισε ο Χόκενχαλ.

Η συμμαχία Five Eyes έχει να κάνει με τον τομέα των πληροφοριών και περιλαμβάνει οργανισμούς από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.