ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βρετανική ταξιδιωτική οδηγία ΣΟΚ για την Τουρκία: Προσέξτε σεξουαλικές επιθέσεις, κλοπές, σεισμούς και τρομοκρατία

1 min read

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανανέωσε την ταξιδιωτική του οδηγία προς την Τουρκίας εφιστώντας την προσοχή των Βρετανών που θα ήθελαν να επισκεφτούν την Τουρκία, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Η ανανέωση της ταξιδιωτικής οδηγίας προειδοποιεί για ένα κύμα σεξουαλικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, για κλοπές διαβατηρίων, ενδεχόμενο φυσικών καταστροφών αλλά και για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

  • Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι πάνω από 50 σεξουαλικές επιθέσεις συμπεριλαμβανομένου του βιασμού αναφέρθηκαν από ταξιδιώτες μόνο το 2022.

«Τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα σημειώθηκαν κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών σε παράκτιες τουριστικές περιοχές. Πολλά διαπράχθηκαν τη νύχτα από κάποιον που συνάντησε το θύμα τη μέρα. Υπήρξαν επίσης σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους που επισκέπτονταν μόνοι τουαλέτες. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις καταστάσεις.

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης προειδοποιεί επίσης τους τουρίστες ότι έχουν κλαπεί διαβατήρια από ενοικιαζόμενες βίλες, ακόμη και όταν φυλάσσονταν σε χρηματοκιβώτια. Αξιωματούχοι λένε ότι το πρόβλημα είναι εμφανές στις περιοχές Ντιντίμ, Κας, Καλκάν και στις περιοχές Φετιγιέ/Χισαρόνου/Οβατζίκ της χώρας.

«Ποτέ μην δέχεστε να σας μεταφέρουν άγνωστοι. Βρείτε ένα καταχωρημένο κίτρινο ταξί και σημειώστε τον αριθμό κυκλοφορίας πριν μπείτε μέσα. Περισσότερο  σπάνια το νοθευμένο αλκοόλ ευθύνεται για το θάνατο ορισμένων τουριστών. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, ζητήστε συμβουλές από τον ταξιδιωτικό πράκτορά σας ή τις τουρκικές αρχές.»

Η οδηγία επισήμανε ότι γενικά τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι χαμηλά, αλλά οι ληστείες στο δρόμο είναι κοινά στις κύριες τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης.

«Θα πρέπει να διατηρήσετε τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο προσωπικής ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο», προστίθεται. “Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μπορούν να περιορίσουν την εγρήγορσή σας, τον  έλεγχο και την επίγνωση του περιβάλλοντος σας. Εάν πρόκειται να πιείτε, να ξέρετε τα όριά σας.”

Προσοχή και λόγω σεισμών 

Πολλές περιοχές της Τουρκίας υπόκεινται σε σεισμούς. Θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις διαδικασίες ασφαλείας σε περίπτωση σεισμού και να ακολουθήσετε τις συμβουλές των τοπικών αρχών, αναφέρεται στη οδηγία.

Πολιτική κατάσταση και τρομοκρατικά χτυπήματα

Τέλος, η πολιτική κατάσταση και η “ειδική σχέση” της Τουρκίας με την τρομοκρατία ή ό,τι το καθεστώς Ερντογάν μπορεί να ονοματίζει “τρομοκρατικό”, επισημαίνονται στην ταξιδιωτική οδηγία η οποία καταλήγει:

Η επίδραση της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 είναι ακόμα βαθιά αισθητή στην Τουρκία, αν και η κατάσταση είναι πλέον πολύ πιο ήρεμη. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε μετά την  απόπειρα πραξικοπήματος, αν και ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ. 

Οι τρομοκράτες είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Τουρκία. Τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του PKK, του Daesh (παλαιότερα αναφερόμενο ως ISIL) και ακροαριστερών οργανώσεων, συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν επιθέσεις. 

Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν σημειωθεί στα νοτιοανατολικά της χώρας και στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Ενώ υπάρχει πιθανότητα πολίτες από δυτικές χώρες να γίνουν στόχοι ή να εγκλωβιστούν σε επιθέσεις, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, οι επιθέσεις είναι πιο πιθανό να στοχεύουν το τουρκικό κράτος, τους πολίτες και τις διαδηλώσεις.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, να ακολουθείτε τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας, να παρακολουθείτε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης και να ενημερώνεστε για αυτές τις ταξιδιωτικές οδηγίες.

Είναι παράνομο να είσαι μέλος ή υποστηρικτής τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων εκφράσεων υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένες οργανώσεις στην περιοχή, αν και δεν απαγορεύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το YPG και το Κίνημα Γκιουλέν είναι παράνομες στην Τουρκία“.

Με πληροφορίες από Dailypostgov.uk

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.