ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βρετανική εταιρεία σταματά τις εξαγωγές εξαρτημάτων για drones στην Τουρκία γιατί χρησιμοποιήθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

1 min read

Μια βρετανική εταιρεία που προμηθεύει ανταλλακτικά στην τουρκική εταιρεία drones Baykar Makina σταμάτησε τις εξαγωγές προς την Τουρκία αφού διαπιστώθηκε ότι τα εξαρτήματά της χρησιμοποιήθηκαν στη σύγκρουση Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανέφερε η hetq.

Η Andair Ltd «προσεγγίστηκε από την Πρεσβεία της Αρμενίας» σχετικά με τη χρήση των ανταλλακτικών της στην πρόσφατη σύγκρουση Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με το Δημόσιο Ραδιόφωνο της Αρμενίας.

Η Andair, σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στις 11 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι είχε λάβει αίτημα από την Αρμενική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει να προμηθεύει ανταλλακτικά στην BAYKAR, καθώς η τουρκική εταιρεία τα χρησιμοποιεί για να εξοπλίσει στρατιωτικά αεροσκάφη. Στη συνέχεια, η Andair διενήργησε τη δική της έρευνα και διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί είναι ακριβείς, έγραψε η hetq.

Η εταιρεία είχε επικριθεί όταν βρέθηκαν αντλίες καυσίμου που παράγονται από την Andair σε αεροσκάφη Bayraktar τα οποία είχαν καταπέσει ή καταρριφθεί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ή Artsakh, όπως αποκαλείται από τους Αρμένιους.

Δεν είναι σαφές εάν η Andair γνώριζε τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούνται οι αντλίες καυσίμου που κατασκευάζει.

Οι Αρμένιοι χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης επαίνεσαν το έργο των συμπατριωτών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και των τοπικών οργανώσεων κατά του εμπορίου όπλων, που κατάφεραν να σταματήσουν την εξαγωγή των εξαρτημάτων.

Πηγή: Ahvalnews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.