ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας

1 min read

Ο Μπεν Γουάλας επιβεβαίωσε σήμερα την παραίτησή του από την θέση του Υπουργού Άμυνας, μέσω επιστολής προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ, στην οποία ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην κυβέρνηση την συνεχή υποστήριξή του, ωστόσο προειδοποίησε ότι η άμυνα δεν είναι χώρος για «διακριτικές δαπάνες».

Υπενθυμίζεται πως ο Μπεν Γουάλας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας, την παράδοση οπλικών και πυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία, αλλά και με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για Ουκρανούς στρατιώτες σε βρετανικό έδαφος. Ο Ρίσι Σουνάκ είπε ότι ο Μπεν Γουάλας εργάστηκε σε μια από τις πιο απαιτητικές κυβερνητικές θέσεις και ολοκλήρωσε τα καθήκοντά του κερδίζοντας την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστολή παραίτησης που κατέθεσε στο Βρετανό Πρωθυπουργό ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά ότι:  «Το Υπουργείο Άμυνας που αφήνω είναι πλέον πιο σύγχρονοκαλύτερα χρηματοδοτούμενο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στις ικανότητές του, συγκριτικά με το 2019, όταν ανέλαβα τη θέση αυτή. Όμως πιστεύω ειλικρινά ότι την επόμενη δεκαετία ο κόσμος θα γίνει πιο πιο επικίνδυνος».

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει τον διάδοχο του Μπεν Γουάλας, ωστόσο τα ονόματα που «συζητιούνται» από υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών ως πιθανούς αντικαταστάτες στο Υπουργείο Άμυνας περιλαμβάνουν τον Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Τζον Γκλεν.

Με πληροφορίες από: Reuters / BBC | Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.