ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βρετανία: Πάνω από 30.000 γυναίκες παρουσιάζουν προβλήματα στην περίοδο τους μετά τον εμβολιασμό τους κατά Covid-19

1 min read

Πληθαίνουν τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, καθώς τουλάχιστον 30.304 Βρετανίδες αποκάλυψαν αλλαγές στον έμμηνο κύκλο τους μετά τον εμβολιασμό τους.

Συντάκτρια του περιοδικού «The Spectator» είναι  μία από τις πιο πρόσφατα επηρεαζόμενες και μάλιστα λέει ότι πολλές ακόμα γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν για τα προβλήματά τους.

Η Λάρα Πρέντεργκαστ, εκτελεστική συντάκτρια στο περιοδικό Spectator του Λονδίνου, έθεσε μερικές ανησυχητικές ερωτήσεις στην στήλη της την Πέμπτη, αφού ανέφερε ότι έχει επηρεαστεί από τη στιγμή που έλαβε την πρώτη δόση της Pfizer τον Μάιο.

Σημειώνοντας ότι είναι ένα «άβολο» και ευαίσθητο θέμα για συζήτηση -που υποδηλώνει ότι ο πραγματικός αριθμός γυναικών με παρενέργειες εμβολίου που σχετίζονται με την περίοδο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από τις 30.304 που έχουν καταγραφεί– η Πρέντεργκαστ αποκάλυψε ότι ο κύκλος της δεν είναι σωστός από τη στιγμή που έχει εμβολιαστεί.

«Εκατομμύρια Βρετανίδες έχουν εμβολιαστεί, οπότε 30.304 αναφορές θα θεωρούνταν ένα μικρό ποσοστό: ένας αμελητέος αριθμός, θα μπορούσε κάποιος να πει. Αλλά δεν είναι αμελητέο αν είσαι εσύ μία από αυτές τις γυναίκες που έχει παρενέργειες» έγραψε, προσθέτοντας ότι και φίλες της της είπαν ότι «έχουν επηρεαστεί», αλλά «ούτε που το ανέφεραν στο σύστημα καταγραφής παρενεργειών» επειδή το θέμα είναι και αμήχανο όσο και ευαίσθητο, και λόγω του φόβου να μην χαρακτηριστούν ως «αντι-εμβολιαστές».

«Είναι« αντι-εμβολιαστικό να ανησυχεί κάποια για τα αν αυτές οι ενέσεις μπορεί να έχουν επίδραση στους εμμηνορροϊκούς μας κύκλους;» αναρωτιέται η Πρέντεργκαστ, πριν ισχυριστεί ότι ένας γυναικολόγος της είπε ότι δεν είναι απολύτως φυσιολογικό «να επηρεάζουν τα εμβόλια τις περιόδους με τέτοιο τρόπο».

Η Πρέντεργκαστ εξέφρασε επίσης την ανησυχία της ότι «εάν τα εμβόλια επηρεάζουν τόσες περιόδους γυναικών, ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να συμβαίνει», σημειώνοντας ότι εκατομμύρια γυναίκες δεν μπορούν παρά να «ελπίζουν και να εμπιστεύονται» ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι που σπρώχνουν νέες γυναίκες στο να εμβολιαστούν έχουν δίκιο αναφορικά με τους χαμηλούς κινδύνους που μπορεί να εμπεριέχουν.

Αν και αναγνώρισε ότι αξιωματούχοι, όπως ο Πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων (Royal College of Obstetricians and Gynecologists, (RCOG) Dr. Έντουαρντ Μόρις, έχουν διαβεβαιώσει τις γυναίκες ότι θα ήταν αδύνατο τα εμβόλια να επηρεάσουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας, η Πρέντεργκαστ επεσήμανε ότι οι περισσότερες γυναίκες «συνδέουν τις περιόδους με τη γονιμότητά τους», και ότι αυτές οι παρενέργειες είναι άκρως ανησυχητικές για όσους τις βιώνουν.

«Ένα μήνα μετά την δεύτερη δόση μου, σημειώνω ότι ο τελευταίος μου κύκλος έχει απορυθμιστεί, για ακόμα μια φορά», κατέληξε στη στήλη της.

Ο Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) ενημέρωσε τις ενδιαφερόμενες γυναίκες ότι τα προβλήματα εμμηνόρροιας είναι «ως επί το πλείστον παροδικά» και ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια Covid-19 θα επηρεάσουν τη γονιμότητα και την ικανότητα να αποκτήσουν παιδιά».

Ο αντιπρόεδρος της RCOG, Δρ Τζο Μάουντφιλντ, είπε επίσης ότι αν και «οι αλλαγές στις περιόδους μπορεί να είναι ανησυχητικές», φαίνεται ότι «οι περισσότεροι έμμηνοι κύκλοι των γυναικών επιστρέφουν στο φυσιολογικό μετά από έναν έως δύο κύκλους».

Οι αλλαγές του εμμηνορροϊκού κύκλου δεν εμφανίζονται στη λίστα των παρενεργειών που χορηγούνται στις Βρετανίδες πριν λάβουν ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.