ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βρετανία: Έρευνα σε Σόρος για εκατομμύρια που έδωσε σε ΜΚΟ για προπαγάνδα κατά του Brexit

1 min read

Στην Ελλάδα πότε θα κάνει έρευνα για τις ΜΚΟ του Σόρος ο Μητσοτάκης; Το ερώτημα βεβαίως ρητορικό, δεν θα κάνει ποτέ και όσα είπανε για τις ΜΚΟ όταν είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος στα νησιά ήταν λόγια του αέρα. Αλλά ας δούμε τι συμβαίνει στην Μεγάλη Βρετανία. 

Η έρευνα η εξέλιξη της οποίας βρίσκεται τώρα στα χέρια του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Ντόμινικ Ρααμπ αφορά παράνομες ενέργειες του ιδρύματος του Τζ.Σόρος “Open Society” σύμφωνα με τις οποίες είχε χρηματοδοτήσει με 4 εκατ. $ (3 εκατ. λίρες) οργανώσεις οι οποίες ήταν κατά του BREXIT. Το συντηρητικό κόμμα είχε ζητήσει την επείγουσα σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής για να διερευνηθούν οι δραστηριότητες του “Open Society Foundation” προκειμένου να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου 2019.

Το ίδρυμα του Τζ.Σόρος είχε καταθέσει έμβασμα σε μια οργάνωση με την επωνυμία “Best for Britain”, η οποία ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Το έμβασμα είχε δοθεί μέσω τρίτου πολιτικού κόμματος, προκειμένου να παρακαμφθεί η απαγόρευση για δωρεές σε πολιτικούς οργανισμούς εν μέσω εκλογών προκειμένου να μην επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις.

Η οργάνωση BfB είχε λάβει τα 4 εκατ. $ από τον Τζ.Σόρος και είχε δραστηριοποιηθεί ενεργά προκειμένου να ανατρέψει τις πιθανότητες του Μ.Τζόνσον να  βρεθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Σόρος γνωστός ένθερμος υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης έδρασε έντονα κατά του Brexit.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.