ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βρέχει» επιδόματα στη Γαλλία – Πλαφόν 15% στις αυξήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου και 200 ευρώ εφάπαξ επίδομα

1 min read

Και η Γαλλία επίσημα πλέον αναμένεται να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των χωρών της Ε.Ε που αναμένεται να «ρίξουν μεγάλο κουπί» από δημοσιονομικής πλευράς για την αντιμετώπιση αφενός του ολοένα και περισσότερο αυξανόμενου πληθωρισμού και αφετέρου της «ενεργειακής πενίας» που αναμένεται να κατακλύσει την Ευρώπη τον επερχόμενο χειμώνα.

Σύμφωνα με νεότερες πληφορορίες η Γαλλία «ρίχνεται στη μάχη» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με τα εξής μέτρα:

1) Θα εγγράψει στον προϋπολογισμός του 2023δαπάνες ύψους 16 δις ευρώ, προκειμένου να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών του ρεύματος και του φυσικού αερίου στο 15% για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

2) Παράλληλα, η  γαλλική κυβέρνηση θα συνεχίσει, επίσης, τα επιδόματα, με μία εφάπαξ καταβολή 200 ευρώ σε 12 εκατομμύριανοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, οι τιμές θα αυξάνονταν κατά 120% χωρίς τα πλαφόν, ένα σκεπτικό στο οποίο όπως δήλωσε συμφωνεί και η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, σε πρόσφατο συνέδριο ΜΜΕ στο Παρίσι.

Το καθαρό κόστος και η φορολογία των υπερκερδών

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Bruno Lemer, ο οποίος δήλωσε πως:«Η ακαθάριστη δαπάνη των πλαφόν στις τιμές ενέργειας το 2023 θα ανέλθει σε 45 δισ. ευρώ. 
Ο τελικός απολογισμός θα είναι 16 δις ευρώ, καθώς οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας που ωφελούνται από την εκτίναξη των τιμών στη χονδρική αγορά θα φορολογηθούν για μέρος των υπερκερδών τους με τον μηχανισμό που μπορεί να υιοθετηθεί σε επίπεδο ΕΕ, επισήμανε ο Λεμέρ. 
Στις επιχειρήσεις, που είναι πολύ μεγάλες για να ωφεληθούν από το πλαφόν στα τιμολόγια, μπορεί να δοθεί νέα βοήθεια, κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειωθεί, ότι το συνολικό ποσό για τα φτωχότερα νοικοκυριά θα ανέλθει σε 1,8 δις. ευρώ, ενώ η Γαλλία αναμένεται να συνεχίσει να προστατεύει τις επιχειρήσεις από την έκρηξη των τιμών ρεύματος.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.