ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βράζουν» πάλι Λέσβος, Χίος, Σάμος! Βγήκαν μαχαίρια σε hot spot και έστησαν ενέδρες σε οδηγούς στον Έβρο

1 min read

To γράψαμε και θα το λέμε κάθε μέρα: η κατάσταση με τους «πρόσφυγες» έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά είναι τα κρούσματα της βίας πλέον και η αγανάκτηση των κατοίκων χτυπάει κόκκινο.

Κάθε μέρα και από ένα περιστατικό βίας στα hot spot. Χθες στο κέντρο υποδοχής της ΒΙ.ΑΛ δυο Ιρακινοί μαχαιρώθηκαν μεταξύ τους για άγνωστο λόγο. Αλλά είναι τόσα τα περιστατικά που και η ειδησεογραφία δεν τα προλαβαίνει.

Στον Έβρο, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικών μέσων, «πρόσφυγες» έστησαν ενέδρα σε διερχόμενο όχημα και αφού το σταμάτησαν, έδεσαν και φίμωσαν τον Έλληνα οδηγό του αυτοκινήτου, έκλεψαν το αμάξι του και διέφυγαν με το κλεμμένο όχημα. Ο άνθρωπός τελικά κατάφερε μετά από δικές του προσπάθειες να απελευθερωθεί και να επιστρέψει στο χωριό του αλλά η αστυνομία αναζητάει ακόμα το κλεμμένο όχημα.

Πλέον και ο Έβρος είναι διάτρητος παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Επιπλέον και τα νησιά που ελπίζαμε πως θα ανακουφίζονταν κάπως με την έλευση του στρατηγού χειμώνα αλλά και με την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης έχουν φρακάρει.

Τελεσίγραφο από τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

Χθες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων Μυτιλήνης, δυτικής Λέσβου, Χίου, ανατολικής Σάμου και δυτικής Σάμου, παρέμειναν κλειστές ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα σχέδια της κυβέρνησης για νέες δομές. Βασικά αιτήματα αυτής της μεγάλης κινητοποίησης που παρέλυσε τα νησιά  ήταν: «Όχι επιπλέον δομές στα νησιά Λέσβο, Χίο και Σάμο. Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών και έλεγχο των ΜΚΟ».

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μάλιστα, έστειλε τελεσίγραφο στην Κυβέρνηση:

«Αυτή είναι μία πρώτη αντίδραση. Περιμένουμε απάντηση από την κυβέρνηση μέχρι αύριο, διαφορετικά θα αντιδράσουμε περαιτέρω. Μόνο χθες έφτασαν σχεδόν 500 άνθρωποι στα νησιά από τις απέναντι ακτές. Δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και θεωρώ ότι πρέπει να αντιδράσουμε».

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης συμπλήρωσε λέγοντας πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου: «Είμαστε μόνοι μας, δυστυχώς. Πρώτα εγκατέλειψαν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα και τώρα η Ελλάδα εγκαταλείπει τα νησιά και κυρίως τη Λέσβο. Σε μία δομή που χωρά 2.800 ανθρώπους αυτή τη στιγμή βρίσκονται 17.000 άνθρωποι. Πολλοί έχουν εγκατασταθεί γύρω από το ΚΥΤ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για θέματα ασφάλειας και υγιεινής για τους ίδιους, αλλά και για τους ντόπιους. Η απόφασή μας είναι μια. Όχι επιπλέον δομή στο νησί».

Σε ανάλογο ύφος και ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος: «Οι έχοντες την ευθύνη δείχνουν ότι δεν μπορούν και δεν ξέρουν τι να κάνουν με το προσφυγικό. Δεν μπορεί να υπάρχει μία θέση πάνω στον αραμπά. Οι διοικούντες είναι σε σύγχυση».

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς παντού στην Ελλάδα εκπέμπουν μήνυμα sos την στιγμή που ακόμα και η φυματίωση έχει επιστρέψει στην χώρα εξαιτίας του μεταναστευτικού, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Υπηρεσίας.

Φυλάξτε λοιπόν τα σύνορα μας και βάλτε τέλος στην ασυδοσία των ΜΚΟ. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά αυτό το μήνυμα. Οι πολίτες της δείχνουν τον δρόμο στον οποίο πρέπει να κινηθεί η μεταναστευτική πολιτική της!

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.