ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βούλγαροι εξαπατούσαν ηλικιωμένους μέσω τηλεφωνημάτων, παριστάνοντας τους… γιατρούς

1 min read

Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας ξεπηδούν οι σπείρες που εξαπατούν ηλικιωμένους μέσω τηλεφωνημάτων, επικαλούμενοι τροχαία και ιατρικές ή φορολογικές υποθέσεις συγγενικών προσώπων τους για να τους αποσπούν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας εξιχνίασαν τις απάτες που έκανε μια Βουλγάρα η οποία φέρεται ως μέλος τέτοιας σπείρας, τα μέλη της οποίας είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από ηλικιωμένους μετρητά και κοσμήματα ύψους άνω των 236.000 ευρώ!

Η 44χρονη αλλοδαπή και οι συνεργοί της είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και μόνο στο χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουλίου ως τα μέσα Σεπτεμβρίου είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον επτά ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης και είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν πολύ περισσότερους, αποκομίζοντας τεράστιο όφελος.

Κοσμήματα αξίας άνω των 180.000 ευρώ

Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν στους ανυποψίαστους ηλικιωμένους και παρίσταναν τους γιατρούς ή ακόμα και τους ίδιους τους συγγενείς τους, που δήθεν είχαν τραυματιστεί σε τροχαίο και εκλιπαρούσαν για άμεση οικονομική βοήθεια καθώς είχαν επείγουσα ανάγκη να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Έτσι, απέσπασαν από τα θύματά τους συνολικά 56.400 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 180.000 ευρώ.

Η Βουλγάρα είχε συλληφθεί στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά για απόπειρα απάτης σε βάρος 69χρονης στην Πολίχνη, όμως η έρευνα για τη δράση της συνεχίστηκε και έτσι εξιχνιάστηκαν και οι άλλες περιπτώσεις.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν επίσης να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των συνεργών της που διαφεύγουν για την ώρα. Σε βάρος όλων έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα.

Δημοσίευση στα Social Media