ΒΟΞ: «Πράσινο φως» για την εκκένωση του άτυπου στρατηγείου του Ρουβίκωνα!

Newskamatero

Πράσινο φως» για εκκένωση του κατειλημμένου κτιρίου ΒΟΞ στα Εξάρχεια, άτυπη έδρα του Ρουβίκωνα, άναψε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», η εισαγγελική υπηρεσία έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή νέας προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας από τα στελέχη της ασφάλειας να διερευνήσουν αν στην περίπτωση του ΒΟΞ στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια τελούνται αδικήματα τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα.

Με αυτόν τον τρόπο η εισαγγελία και αλλά και η αστυνομία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το εμπόδιο της απροθυμίας των διοικήσεων του ΙΚΑ στο οποίο και ανήκει το κτήριο να ζητήσουν την εκκένωση του χώρου και την ποινική δίωξη των καταληψιών.

Μάλιστα αυτή η απροθυμία των διοικούντων σε ΙΚΑ και ΕΦΚΑ υπήρξε επί σειρά ετών το εμπόδιο στα όποια σχέδια εκκένωσης του ακινήτου.

ΒΟΞ: Η απροθυμία του ιδιοκτήτη ΙΚΑ

Μάλιστα το α’ εξάμηνο του 2018 η τότε διοίκηση του ΙΚΑ είχε λάβει κλήση για κατάθεση στο πλαίσιο έρευνας που είχε ανατεθεί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και αφορούσε το αδίκημα της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», που διώκεται όχι αυτεπαγγέλτως αλλά μετά την υποβολή μήνυσης από τον ιδιοκτήτη.

Τότε στελέχη της ΕΛΑΣ είχαν καλέσει τη διοίκηση του οργανισμού να πάρει θέση:

«Θέλετε να πάρετε πίσω το ακίνητό σας, επιθυμείτε την ποινική δίωξη των καταληψιών;» ήταν τα ερωτήματα στα οποία έπρεπε να δώσει απάντηση.

Ωστόσο, η τότε διοίκηση δεν προσήλθε στη ΓΑΔΑ. Αντ’ αυτού προέβη στη δημοσιοποίηση μιας επιστολής –  μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» – με την οποία απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας.

Μάλιστα η δημοσιοποίηση της επιστολής είχε προκαλέσει δυσφορία στην ΕΛΑΣ, όσο και στον επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος αρχικά εξέτασε το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης κατά του ΕΦΚΑ γα διαρροή προανακριτικού υλικού – κάτι που τελικά δεν συνέβη…

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Δείτε τι απίθανο έκαναν όλοι οι μαθητές κάθε Κυριακή σε σχολείο της Εύβοιας

Από την στιγμή που ανέβηκε στα social media έχει γίνει χαμός! Μονόδρυ 1972… Ο εκκλησιασμός γινόταν κάθε Κυριακή, ξεκινώντας από το σχολείο και ανεβαίνοντας τον λόφο με διάφορες καιρικές συνθήκες… Όλοι οι μαθητές περίμεναν πως και πως την Κυριακή και όλοι μαζί πήγαιναν στην εκκλησία. Μία φωτογραφία με νοσταλγία και […]