ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βούλιαξαν τα δημόσια έσοδα τον Ιούνιο 2020 μεγάλες οι ανατροπές στον προϋπολογισμό – Συναγερμός στην κυβέρνηση

1 min read

Μηνύματα καταβαράθρωσης των δημοσίων εσόδων τον Ιούνιο φθάνουν στο υπουργείο Οικονομικών με την βουτιά στις εισπράξεις να φθάνει στο 40% ανεβάζοντας στο κόκκινο την αγωνία των επιτελών καθώς αντίστοιχες ενδείξεις έρχονται και από το μέτωπο του τουρισμού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ξενοδόχων οι κρατήσεις στους περισσότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς κινούνται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα με τη πληρότητα να μην ξεπερνάει το 20%.

Οι εκτιμήσεις για τις παρενέργειες στο κλάδο αναθεωρούνται επί το δυσμενέστερο με κυρίαρχο πλέον το σενάριο για μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων σε ποσοστό πάνω από το 60%, πράγμα που σημαίνει πλήγμα στο ΑΕΠ άνω του 5% και απώλειες τουλάχιστον 250.000 θέσεων εργασίας.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική ότι η πτώση των ταξιδιωτικών εισπράξεων για το 2020 αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τους κλάδους των καταλυμάτων, της εστίασης και των μεταφορών, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας συνόρων αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της δαπάνης των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ BANKINGNEWS.GR

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.