ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

“Βομβαρδισμός ή αλλαγή καθεστώτος”: Προ την πυλών η πρώτη μεγάλη μάχη Κίνας-ΗΠΑ – 4 εβδομάδες διορία για να αποτραπεί μια “Κούβα Νο2

1 min read

“Είτε βομβαρδίζουμε τώρα την πρωτεύουσα τους είτε προχωράμε άμεσα σε “αλλαγή καθεστώτος” στις Νήσους Σολομώντα”. Αυτή είναι η εισήγηση που έχει γίνει τόσο σε Αυστραλία όσο και σε ΗΠΑ μετά την υπογραφή της συνθήκης Ασφαλείας Κίνας-Νησιών Σολομώντα.

Το χρονικό περιθώριο είναι τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να ανατραπεί η δημιουργίας μιας “Κούβας Νο 2” δίπλα στην αυλή της Αυστραλίας.

Μέσα στις τέσσερις επόμενες εβδομάδες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να έρθουν αντιμέτωποι Κινέζοι στρατιώτες και αμερικανικές δυνάμεις που θα επιχειρήσουν “αλλαγή καθεστώτος” στις Νήσους Σολομώντα.

Η Κίνα θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους όπως ακριβώς έκανε και η Ρωσία, στην συνθήκη ασφαλείας που υπογράφθηκε.

Η δεύτερη λύση, όπως είπαμε, είναι ο άμεσος βομβαρδισμός των Νήσων Σολομώντα. Και εκεί όμως θα εμπλακούν άμεσα κινεζικές δυνάμεις καθώς η συμφωνία ασφαλείας που έχει υπογράφτηκε και είχε προαναγγείλει το WarNews247 επιτρέπει στο Πεκίνο να στείλει “αστυνομία, στρατεύματα, όπλα, ακόμη και πλοία».

“Κούβα Νο 2” στον Ίνδο-Ειρηνικό

Στην Αυστραλία έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων για την εκκωφαντική ήττα της εξωτερικής πολιτικής την νυν κυβέρνησης Μόρισον.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπάρναμπι Τζόις ενίσχυσε την ανησυχία λέγοντας «δεν θέλουμε τη δική μας μικρή Κούβα έξω από τις ακτές μας» 

Η συμφωνία Κίνας-Νησιών Σολομώντα παρέχει την δυνατότητα στο Πεκίνο να αποκτήσει στρατιωτική βάση επιχειρήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Αυστραλίας και να να εμποδίσει τη ναυσιπλοΐα στον Νότιο Ειρηνικό.

Η βάση αυτή θα οδηγήσει σε στρατιωτικοποίηση των νησιών του Ειρηνικού -επεκτείνοντας την εμβέλεια του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πέρα από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας σε απόσταση 1.700 χιλιομέτρων από τη βόρεια πόλη Κερνς της Αυστραλίας.

Η θέση των Νήσων του Σολομώντα είναι κρίσιμη και αποτέλεσε τόπο εκτεταμένων μαχών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου λόγω της επιρροής τους επί των θαλάσσιων οδών.

Αυστραλοί και Αμερικανοί ανησυχούν κυρίως για εγκατάσταση του κινεζικού διηπειρωτικού πυραύλου DF-26 που μπορεί να πλήξει στόχους 5.000 χιλιόμετρα μακριά.

Ο συγκεκριμένος πύραυλος δίνει την δυνατότητα στην κινεζική στρατιωτική μηχανή να χτυπά στόχους εντός 15 λεπτών.

Ανησυχία υπάρχει και για εγκατάσταση κινεζικών υπερηχητικών αντιπλοϊκών συστημάτων στην περιοχή στο εγγύς μέλλον γεγονός που θα “κλείσουν” τις θαλάσσιες οδούς.

Σε τέσσερις εβδομάδες θα ολοκληρωθεί κινεζική βάση”

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει ενημερωθεί πως θα πρέπει να αναμένει κινεζικά πλοία και αεροσκάφη να φτάσουν στις Νήσους του Σολομώντα εντός τεσσάρων εβδομάδων μετά την υπογραφή της συμφωνίας ασφαλείας με το Πεκίνο.

Αναλυτές και εμπειρογνώμονες ασφαλείας ανέφεραν ότι η κινεζική κυβέρνηση θα ενεργήσει γρήγορα προκειμένου να εφαρμόσει τη συμφωνία στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις στις Νήσους του Σολομώντα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας προκειμένου να αξιοποιήσει το πολιτικό “κενό” στην Αυστραλία και να ανταποκριθεί στην ταχεία ανάπτυξη των βάσεων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον καθηγητή A.M. Brady, η Κίνα έχει ήδη κατασκευάσει κτίρια στην πρωτεύουσα Χονιάρα των Νήσων Σολομώντα, για να στεγάσουν αρκετούς Κινέζους στρατιώτες.

«Η ανησυχία είναι ότι μια εταιρική σχέση μεταξύ της Κίνας και των Νήσων Σολομώντα θα δώσει πρόσβαση σε σημαντική ωκεάνια περιοχή και θα ανοίξει το δρόμο για…ένα κινεζικό στρατιωτικό αποτύπωμα εκεί».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας, Πίτερ Τζένινγκς, δήλωσε ότι κινεζικά πλοία και αεροσκάφη είναι πιθανό να φτάσουν στις Νήσους Σολομώντα εντός εβδομάδων, επειδή η συμφωνία οδηγεί «απολύτως» σε μια στρατιωτική βάση.

«Η Κίνα θα επιδιώξει να ολοκληρώσει αυτήν την εξέλιξη πολύ γρήγορα μεταφέροντας δυνάμεις εκεί, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε να προσγειωθούν μεταγωγικά αεροπλάνα και να δέσουν πλοία τα οποία θα ξεφορτώνουν κάθε είδους υλικό.

Το πρότυπό τους είναι αυτό που έχουν κάνει στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, το οποίο είναι να κινηθούν γρήγορα και αποφασιστικά προτού μπορέσουμε να οργανωθούμε και να αντισταθούμε.

Φαντάζομαι λοιπόν ότι θα δούμε να συμβαίνει κάτι πριν φτάσουμε στις εκλογές μας».

Ο ομότιμος καθηγητής στρατηγικών σπουδών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, Χιου Γουάιτ, τόνισε:

«Αν γίνει πόλεμος, είναι σημαντικό ότι η Κίνα θα έχει μια βάση τόσο κοντά μας, αυτό είναι μια πρόκληση για τους αμυντικούς σχεδιασμούς μας, γιατί θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε την ικανότητα να εξουδετερώσουμε μια τέτοια βάση.

Αυτό μπορεί να γίνει με τις σωστές επενδύσεις σε πυραύλους και αυτή είναι η πρόκληση, αντί να ξοδέψουμε πάρα πολλά χρήματα σε άρματα μάχης, για παράδειγμα.

Πηγη WarNews247

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.