ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βόμβα» από το Πεντάγωνο: «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε όσα έγιναν στη Μπούκα» ότι έκαναν την επίθεση οι Ρώσοι

1 min read

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Πεντάγωνο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έκαναν την επίθεση οι Ρώσοι

Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις ουκρανικές θηριωδίες από ρωσικές δυνάμεις εναντίον αμάχων στην πόλη Μπούκα ξεκαθάρισε ανώτατος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Το Πεντάγωνο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει όσα έγιναν, αλλά δεν έχουμε λόγο να αντικρούσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς» ανέφερε.

«Βλέπουμε τις ίδιες εικόνες με εσάς. Δεν έχουμε κανένα λόγο να αντικρούσουμε τους ισχυρισμούς της Ουκρανίας για αυτές τις φρικαλεότητες οι οποίες σαφώς προκαλούν ανησυχία», είπε ο αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σημειώνεται ότι από πλευράς της η ρωσική πλευρά έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη δολοφονία αμάχων στην πόλη και κάνει λόγο για προβοκάτσια. Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, «τις προάλλες μια άλλη ψεύτικη επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπούκα στην περιοχή του Κιέβου αφότου οι Ρώσοι στρατιώτες εγκατέλειψαν την περιοχή σύμφωνα με τα σχέδια και τις συμφωνίες που επετεύχθησαν. Μια ψεύτικη επίθεση οργανώθηκε εκεί λίγες μέρες αργότερα και διακινείται σε όλα τα κανάλια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Ουκρανούς εκπροσώπους και τους δυτικούς προστάτες τους».

Δημοσίευση στα Social Media