ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βόμβα» από Στόλτενμπεργκ: «Η Ελλάδα ακύρωσε στρατιωτικές ασκήσεις στα πλαίσια συνεννόησης με την Τουρκία»

1 min read

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε τη δέσμευσή του για ενδυνάμωση του μηχανισμού αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ενώ ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι είχαν ακυρωθεί ασκήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον εθνικό χώρο για να “εξευμενιστεί” η Τουρκία! 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ο Γενς Στολτενμπεργκ ανέφερε«έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία μηχανισμού αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μία γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των δύο συμμάχων και την ακύρωση συγκεκριμένων στρατιωτικών ασκήσεων.

Δεσμεύομαι να ενδυναμώσω αυτόν τον μηχανισμό έτσι ώστε να υπάρξουν ολοκληρωμένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας και Τουρκίας που ακυρώθηκαν σημείωσε ότι είναι «κάτι που δείχνει ότι μπορούμε όταν καθόμαστε κάτω και εργαζόμαστε σε αυτά τα θέματα να προχωρήσουμε σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Στα πολιτικά κλιμάκια έχει υιοθετηθεί η νοοτροπία του “εξευμενισμού του θηρίου” κάνοντας κινήσεις που τις εμφανίζει σαν κινήσεις “καλής θέλησης” έναντι της Τουρκίας χωρίς όμως να υπάρχει αντίστοιχη τουρκική προσπάθεια εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που πολλές φορές απλά υποκρύπτουν άλλες προθέσεις.

Άραγε πόσες ασκήσεις έχουν ακυρωθεί από ελληνικής πλευράς στα πλαίσια αυτής της “καλής θέλησης” ή νατοϊκής απαίτησης;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.