ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Βόμβα» από Σκόπια για αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα: «Είναι θέμα διεθνών υποχρεώσεων» -Tί έρχεται;

1 min read

Παραδέχτηκε με τον πλέον ξεκάθαρο διπλωματικό τρόπο ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, πως η αναγνώριση “μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα” είναι θέμα “διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας”!

Τί σημαίνει η μικρή αυτή φράση του Ν.Ντιμιτρόφ; 

Πώς οι ξένες χώρες, οι “πάτρωνες” των Σκοπίων, διάφορες ΜΚΟ, κανάλια τύπου BBC θα αναλάβουν να διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς κατασκευάζοντας μια τεχνητή “μακεδονική μειονότητα” μέχρι να δικαιωθούν στα διεθνή δικαστήρια!

Ουσιαστικά ο Ν.Ντιμιτρόφ είπε μεν “εμείς δεν μπορούμε να εγείρουμε θέμα “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα αλλά αυτό είναι θέμα διεθνών υποχρεώσεων της χώρας σας”.

Μην ξεχνάμε πως αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας έχει ζητήσει και ο πολιτικός φορέας «Ουράνιο Τόξο», σύμφωνα με τον ιδρυτή του, Παύλο Βοσκόπουλο, 

«Βεβαίως» ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας είχε δηλώσει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη” σημειώνοντας ότι είναι δείγμα δημοκρατίας σε μια πολιτισμένη χώρα.

Πιο αναλυτικά, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στoν ΣΚΑΪ ρωτήθηκε για το δημοσίευμα του BBC και την υποτιθέμενη ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα όπως πρώτο στην Ελλάδα είχε αποκαλύψει το pronews.gr. 

Eίπε σχετικά:

«Ζω και αναπνέω τη συμφωνία των Πρεσπών εδώ και μήνες… Επίσης μερικές φορές τη βλέπω στα όνειρά μου. Έτσι βλέπω ολοζώντανο το άρθρο 4, παράγραφος 3 της συμφωνίας, που λέει ότι συμφωνήσαμε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου.

Το άρθρο του BBC και τα ζητήματα που ήγειρε είναι κάτι για τον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο,ίσως είναι ζήτημα διεθνών υποχρεώσεων, αλλά δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο για εκεί που θέλουμε να πάμε, δηλαδή για το ότι ανοίξαμε μια νέα σελίδα, ξεκλειδώσαμε μια τεράστια δυναμική φιλίας και συνεργασίας, για μας να εμπλακούμε σε μια τέτοια συζήτηση. Αυτό θα πρέπει να είναι θέμα ελληνικής συζήτησης» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.

Όσον αφορά την ονομασία για «Μακεδονία του Ίλιντεν» και εάν ήταν ελληνική πρόταση, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «αυτή η πρόταση ήρθε ουσιαστικά μέσα από την πίεση να βρούμε μία διέξοδο. Ήταν στο Σούνιο, ώστε να βρούμε κάτι που έχει βαθύ νόημα για εμάς και να μην έχει σημασία για εσάς. Έτσι φτάσαμε σε αυτό». 

Ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι η συμφωνία των Πρεσπών ουσιαστικά «έκλεισε» στη Νέα Υόρκη – μάλλον το Μάιο.

«Είχαμε μία συνάντηση μετά τη Νέα Υόρκη στις Βρυξέλλες. Βασικά στη Νέα Υόρκη είχαμε έλθει σε συνεννόηση για τα σημεία κλειδιά, αλλά ήταν προφορική συνεννόηση» διασαφήνισε.

Ας μην γελιόμαστε, τα προεόρτια έχουν ήδη ξεκινήσει όπως αποκάλυψε χτες το pronews.gr με τις προπαγανδιστικές επιχειρήσεις μυστικών υπηρεσιών σε πολλλά χωριά της βόρειας Ελλάδας για “αυτονομία της Μακεδονίας”.

Δείτε τη συνέντευξή του

Ο Κοτζιάς αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» – Δείτε βίντεο

Αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή των όσων είπε ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη συζήτησή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με τον καθηγητή Στρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, Αθανάσιο Πλατιά, καθώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Η αναφορά του κ. Κοτζιά έγινε στο σημείο της συζήτησης κατά το οποίο επιχειρηματολογούσε για το ότι ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας η επίλυση του Σκοπιανού καθώς η χώρα μας, όπως ακούγεται να λέει ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε – δεν έχω καταλήξει – ας το πω μια μικρομεσαία χώρα. Αλλά στα Βαλκάνια είμαστε μια πάρα πολύ ισχυρή χώρα. Αυτή είναι η παραδοξολογία της ισχύος. Παράδειγμα η Βουλγαρία έχει 42 δισ. ΑΕΠ, η Αλβανία έχει 11, η “Μακεδονία” τότε έχει 8 στα 9 τώρα έχει 10 στα 11, εμείς παρά την κρίση τώρα πάμε στα 190, πολλαπλάσιο δηλαδή από όλους μαζί».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.