ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βλαντιμίρ Πούτιν Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε σε  ΗΠΑ-ΕΕ «Τίποτα δεν θα ξαναγίνει όπως παλιά – Έχουμε ένα νέο κόσμο – Οι ΗΠΑ έπαιξαν και έχασαν»!

1 min read

«Είμαστε δυνατός λαός και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση. Όπως οι πρόγονοί μας, θα λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, ολόκληρη η χιλιόχρονη ιστορία της χώρας μας το αποδεικνύει αυτό».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε Δύση, ΗΠΑ-ΕΕ με μια ομιλία σταθμός εφ’ όλης της ύλης από το βήμα του 25ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Πούτιν απέσπασε χειροκροτήματα από την αίθουσα όταν επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία που προκάλεσε, όπως είπε, ένα «άνευ προηγουμένου» μπαράζ δυτικών οικονομικών κυρώσεων.

«Στην τρέχουσα κατάσταση, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων κινδύνων για εμάς και απειλών, η απόφαση της Ρωσίας να διεξαγάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση ήταν επιβεβλημένη – δύσκολη, φυσικά, αλλά επιβεβλημένη και αναγκαία».

«Τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική»

Με μια επιθετική ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι μεταχειρίζονται τις άλλες χώρες ως «αποικίες», υποστηρίζοντας πως οι ζοφερές προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία δεν επαληθεύτηκαν, χαρακτηρίζοντας «δύσκολη αλλά αναγκαία» την απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε σχετικά:

“Οι αλλαγές στον κόσμο είναι θεμελιώδεις, κομβικές και αδυσώπητες. Και είναι λάθος να πιστεύεις ότι μπορείς να καθίσεις έξω την ώρα των γρήγορων αλλαγών, να περιμένεις ότι όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, ότι όλα θα είναι όπως πριν. Δεν πρόκειται”.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αφότου κέρδισαν τον Ψυχρό Πόλεμο, αυτοανακηρύχθηκαν αγγελιοφόροι του Θεού στη γη που δεν έχουν υποχρεώσεις, αλλά μόνο συμφέροντα».

Φαίνεται να μην παρατηρούν ότι νέα ισχυρά κέντρα έχουν δημιουργηθεί στον πλανήτη”

Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της προσπαθούσαν να «αλλάξουν τον ρου της ιστορίας» για να αποδυναμώσουν μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ρωσία.

«Τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική».

Επίθεση στην ΕΕ – Θα την πληρώσουν οι λαοί της

Για την ΕΕ και την Δύση είπε σχετικά:

«Η Δύση έχει ουσιαστικά αρνηθεί να εκπληρώσει τις προηγούμενες υποχρεώσεις της, αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς αδύνατο να συνάψουμε νέες συμφωνίες μαζί της», είπε ο Πούτιν.

“H ΕΕ απώλεσε την «πολιτική της κυριαρχία» έχοντας μπει σε μια πορεία που θα οδηγήσει στον ριζοσπαστισμό και σε αλλαγή των ελίτ, επικρίνοντας τις οικονομικές πολιτικές της ΕΕ, όπως η «εκτύπωση χρήματος» για την αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού και της ανισότητας.

«Οι ελίτ της χορεύουν στο ρυθμό κάποιου άλλου, προκαλώντας ζημιά στον δικό τους πληθυσμό».

«Η ανισότητα στην Ευρώπη θα αυξηθεί μόνο και μόνο ως αποτέλεσμα των κυρώσεων. Θα υπάρξει βαθιά υποβάθμιση στην Ευρώπη, οι σημερινές ελίτ θα αντικατασταθούν. Οι λάθος πολιτικές τους θα οδηγήσουν σε αύξηση των εθνικιστικών και εξτρεμιστικών συναισθημάτων στην κοινωνία», ανέφερε ακόμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η ΕΕ θα μπορούσε να χάσει περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των κυρώσεων, οι οποίες, όπως υποστήριξε, θα γυρίσουν μπούμερανγκ σε αυτούς που τις επέβαλαν.

Επιπροσθέτως τόνισε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως μια «ανοικτή οικονομία» παρά τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης και θα συνεχίσει να συναλλάσσεται με δυτικές εταιρείες. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ροές φυσικού αερίου θα αυξηθούν μέσω νέων διαδρομών. Η Ρωσία θα συνεχίσει να επεκτείνει την οικονομική συνεργασία «με όσους το θέλουν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πούτιν αναγκάστηκε να καθυστερήσει την ομιλία του λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε την Πέμπτη και απενεργοποίησε το σύστημα διαπίστευσης και αποδοχής επισκεπτών του φόρουμ, οδηγώντας σε πολλά προβλήματα με την πρόσβαση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.