ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βηρυτός: Δύο τεράστιες εκρήξεις – Τουλάχιστον δέκα νεκροί- Τρόμαξαν ακόμα και στην Κύπρο – Δείτε βίντεο

1 min read

Εκατοντάδες οι τραυματίες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά – Γύρω από το λιμάνι της Βηρυτού η καταστροφή φαίνεται να είναι ολική -Στις εικόνες που μεταδίδουν τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα, διακρίνονται άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, καλυμμένοι από αίματα – Ανησυχία και στην Κύπρο με πολίτες να τηλεφωνούν στην Αστυνομία για να μάθουν από που προερχόταν ο εκκωφαντικός ήχος

Χαοτικές σκηνές καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, με δύο τεράστιες εκρήξεις να συγκλονίζουν την περιοχή. Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 10. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το σκηνικό του απόλυτου πανικού: άνθρωποι καλλυμμένοι από αίμα, κατεστραμμένα κτήρια, γυαλιά παντού. Οι τραυματίες εκτιμάται ότι είναι εκατοντάδες, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να δείχνουν εικόνες από ανθρώπους εγκλωβισμένους κάτω από συντρίμμια. 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=v1e37FRnoto

Σύμφωνα με το δημόσιο ειδησεογραφικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου η έκρηξη έγινε στην περιοχή του λιμανιού, όπου υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών. Δεν είναι σαφές προς το παρόν τι προκάλεσε την έκρηξη και τι είδους εκρηκτικά φυλάσσονταν σε αυτές τις αποθήκες.

«Είδα μια πύρινη σφαίρα και καπνό να υψώνεται πάνω από τη Βηρυτό. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν και έτρεχαν, αιμόφυρτοι. Μπαλκόνια έπεσαν από τα κτίρια. Τα τζάμια στα πολυόροφα κτίρια έσπασαν και έπεσαν στον δρόμο», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

https://www.youtube.com/watch?v=T1LSe4Dnkew

Η τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Βηρυτό απασχολεί όλο τον κόσμο, με το χάσταγκ #Beirut να βρίσκεται πρώτο σε δημοφιλία, στο Twitter, τη στιγμή που χιλιάδες χρήστες έχουν αναρτήσει βίντεο, με τo χάσταγκ  #StaySafe.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.