ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βίντεο: Τα «αδιάρρηκτα σύνορα» – Η τουρκική Ακτοφυλακή «παραδίδει» στο Λιμενικό παράνομους μετανάστες στην Λέσβο!

1 min read

Η τουρκική ακτοφυλακή μετέφερε-συνόδευσε στην Λέσβο εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) μία φουσκωτή λέμβο με δεκάδες παράνομους μετανάστες και από εκεί τους παρέλαβαν τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και τους μετέφεραν σε δίνοντας τέλος στο αφήγημα της κυβέρνησης περί «αδιάρρηκτων ελληνικών συνόρων».

Και ποιων συνόρων; Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού: «Το Λιμενικό Σώμα, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, είναι υπεύθυνο για το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο της Ελλάδος και έχει ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα που αποτελεί και την ύψιστη επαγγελματική και ηθική του υποχρέωση».

Αυτό για όποιον Έλληνα πολίτη θεωρεί ότι το Σώμα είναι υπεύθυνο για την αποτροπή παράνομης εισόδου στην χώρα από την θάλασσα.

Όπως αναφέρεται, λοιπόν, στην ανακοίνωση «Τις πρωινές ώρες την 13-06-2020, πλωτό του Λιμενικού εντόπισε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων βόρεια της Λέσβου πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς ενώ πλησίον της βρίσκονταν τρεις τουρκικές ακταιωροί.

Οι ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και με τις τουρκικές ακταιωρούς, προκειμένου να προβούν ως όφειλαν σε επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων της λέμβου, με αρνητικά ωστόσο αποτελέσματα.

Με την είσοδο της λέμβου με τους αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, έγινε άμεσα προσέγγιση από σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου προέβη στην διάσωση και ασφαλή μεταφορά των αλλοδαπών επιβαινόντων, στο λιμένα της Πέτρας στη Μυτιλήνη.

Μεταξύ των ανωτέρω αλλοδαπών, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δύο γυναίκες που έχρηζαν άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Τις γυναίκες παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέροντας αυτές στο Βοστάνειο νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου και εξήλθαν αυθημερόν καθότι δεν θεωρήθηκε αναγκαία η περαιτέρω νοσηλεία τους».

Ετσι λοιπόν έγινε η επιχείρηση delivery των παράνομων μεταναστών.

Οι οποίοι δεν ήταν οι μόνοι που μπήκαν τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα σκάφος με 36 παράνομους μετανάστες, έφτασαν το πρωί στη Λέσβο οι οποίοι δήλωσαν «συριακής καταγωγής» πέρασαν σήμερα Δευτέρα το πρωί στη Λέσβο αποβιβαζόμενοι σε ακτή στην περιοχή της Θερμής.

Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στη καραντίνα του καταυλισμού στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για τη τέταρτη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνει στη Λέσβο μέσα στον Ιούνιο. Συνολικά οι αφιχθέντες του Ιουνίου είναι 144.

Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά: Υπό το συντονισμό κέντρων και «απόκεντρων» οι αλλοδαποί «διασώθηκαν» μεταφέρθηκαν στη Λέσβο και από εκεί η πάγια διαδικασία μέχρι την αναχώρησή τους για την ενδοχώρα και μόνιμη εγκατάσταση.

Δημοσίευση στα Social Media