ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βήμα βήμα η άρση του lockdwon από το Μαξίμου Τι ακολουθεί μετά το λιανεμπόριο

1 min read

Ικανοποιημένη εμφανίζεται  η κυβέρνηση  από τη δεύτερη φάση ανοίγματος της οικονομίας, με την προσοχή να είναι όμως στραμμένη στα επικίνδυνα περιστατικά συνωστισμού και τις «ουρές» πολιτών.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε χτες, Δευτέρα, την Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα ότι ακόμη «δεν έχουμε τελειώσει με την περιπέτεια του κορονοϊού» και ζήτησε να δείξουμε όλοι αυξημένο αίσθημα ευθύνης.

Και όλα αυτά εν μέσω διαψεύσεων από την κυβέρνηση περί εκλογών και ανασχηματισμού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση του CNN Greece τόνισε ότι αξιολόγηση υπάρχει αλλά εκλογές ή ανασχηματισμός δεν υφίσταται.

Βασικός στόχος ο τουρισμός

Οπωσδήποτε, πάντως, μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση παραμένει ο τουρισμός, ο οποίος που πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί.

Ορόσημο για την κυβέρνηση είναι αυριανή ημέρα, η 13η Μαΐου, οπότε η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το συντονισμένο άνοιγμα των συνόρων και το σχέδιο για τις πτήσεις.

Την ίδια ημέρα θα συγκληθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ώστε να «κλειδώσουν» τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις επιχειρήσεις του κλάδου και να γνωρίζουν πότε θα μπορούν να δέχονται Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Ταυτόχρονα, αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή συντονισμένη δράση, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες με σειρά χωρών, με στόχο να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου η σεζόν και να επιμηκυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, κάτι που θα συμπαρασύρει θετικά και την εστίαση, η οποία πιθανώς να ανοίξει νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, δηλαδή την 1η Ιουνίου.

Έχουμε μπροστά μας δύσκολες αποφάσεις όπως για το άνοιγμα του τουρισμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την επιτροπή των λοιμοξιωλόγων του υπουργείου Υγείας.

«Οι δικές σας κατευθύνσεις και οι προτάσεις τις οποίες διαμορφώνετε, εξακολουθούν να μας είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την αλληλουχία των κινήσεων που πρέπει να κάνουμε καθώς και για το αν κάπου κρίνουμε ότι πρέπει να πατήσουμε αντί για το γκάζι το φρένο…», ανέφερε.

«Δεν είναι αντίσταση η συνάθροιση στις πλατείες»

Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρείται στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, δεν έκρυψε τη δυσφορία του και όταν επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στον Υμηττό επισήμανε πόσο μεγάλη σημασία έχει η έννοια της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

«Θέλω να πω ότι προβληματίζομαι από το γεγονός ότι βλέπω πάλι κάποιες εικόνες συμπολιτών μας, οι οποίοι δε φαίνεται να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις συστάσεις των ειδικών ως προς την ανάγκη να τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις, για να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο την εξάπλωση του ιού. Από τη στιγμή που πάμε σε μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η έννοια της ατομικής ευθύνης ενισχύεται ακόμα περισσότερο», δήλωσε.

Απευθυνόμενος σε εκείνους που διοργανώνουν συγκεντρώσεις και πάρτι στις πλατείες, ανάφερε ότι αυτό «δεν είναι πεδίο ούτε πολιτικής, ούτε ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Ούτε κάνουμε κάποιου είδους “αντίσταση” με το να μαζευόμαστε όλοι σε μία πλατεία χωρίς να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που ελήφθησαν στην κρίση με την Τουρκία και πρόσθεσε:

«Διαχειριστήκαμε την κρίση των συνόρων με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος για τη σημαντική του συνεισφορά».

Αντιπυρική περίοδος

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη προστασίας της ανθρώπινης ζωής σημειώνοντας τα εξής: «Πρώτη φροντίδα του κράτους πρέπει πάντα να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και φυσικά αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση στην επόμενη αντιπυρική περίοδο που έχει ξεκινήσει…

Πυρκαγιές είχαμε, έχουμε, θα έχουμε Ξέρουμε ότι οι κλιματολογικές συνθήκες θα τις κάνουν και πιο έντονες. Έχουμε όμως ολοένα και μεγαλύτερη εμπειρία.

Θέλω να επαναλάβω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εμείς παρέχουμε τα μέσα, την οργάνωση, αλλά τελικά τη δουλειά την κάνετε εσείς και την κάνετε στο Πεδίο.

Θέλω να τονίσω ακόμα μία φορά ότι αυτή είναι μία συνολική και συλλογική άσκηση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές μας που πάντα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αυτοθυσία και με εξαιρετικά καλή διάθεση».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.